Deklaracija četiri opštine: Ostavke zbog kršenja prava Srba

Gradonačelnici četiri opštine sa srpskom većinom sa severa Kosova i Metohije podneli su danas ostavke zbog, kako su naveli, kršenja ljudskih i ekonomskih prava Srba nakon odluke o uvođenju takse od 100 odsto na robu iz Srbije.

„Organi albanske prištinske administracije na severu Kosova i Metohije od danas ne postoje. Dalje funkcionisanje lokalne samopuprave po prištinsko albanskom sistemu na severu Kosova i Merohije obustavlja se. Organi vlasti i opštinske službe neće funkcionisati i lokalne skupštine neće se sastajati.

Ova odluka je konačna i ostaće na snazi sve do potpunog povlačenja svih diskriminatorskih mera Prištine“, navodi se u Deklaraciji koju je novinarima u Severnoj Mitrovici pročitao predsednik Skupštine opštine Dejan Ugrešić.

Rakić podneo ostavku zbog diskriminatorske politike Prištine

Gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić podneo je danas ostavku na tu dužnost zbog, kako kaže, diskrimatorske oduke Pristine koja je usmerena protiv srpskog naroda.

Kako je dodao, ostavku podnosi zbog takse od 100 odsto posle koje deca na Ksovu neće imati hranu i uslove za normalan život, zbog upada ROSU i pokušaja ubistva potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića.

Skupština opština Mitrovica donela je Deklaraciju o prekidu komunikacije sa prištinskim vlastima.

Ostale vesti možete pročitati ovde.