Palilula i ruski grad Obninsk potpisali ugovor o saradnji

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić i gradonačelnik ruskog grada Obninska Vladislav Valerivič Šapša potpisali su ugovor o saradnji koji podrazumeva unapređenje saradnje u oblasti kulture, obrazovanja i privrede.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić kaže da su u ruskoj delegaciji i privrednici iz te zemlje koji će razgovarati sa privrednicima opštine Palilula, ali da će imati sastanak i u Privrednoj komori Srbije.

On je podsetio da je delegacija opštine Palilula prošle godine bila u Obninsku i videli neveriovatan razvoj, a da je potpisivanje ugovora prilika da se nešto od toga primeni i u toj beogradskoj opštini.

„Ovaj sporazum značiće da ćemo unaprediti naše odnose i podići na viši nivo u oblasti kulture, obrazovanja i privrede“, naglasio je on.

Dodaje i da gradonačelnik Obninska dolazi iz Jedinstvene Rusije stranke Vladimira Putina koja Srbiji, kako kaže, pruža nesebičnu podršku u naporima da očuva teritorijalni integritet.

Gradonačelnik Obninska Vladislav Valerivič Šapša ukazao je da u tom ruskom gradu već posluju srpske kompanije, a da je jedna od najvećih Hemofarm, ali i kompanije koje se bave građevinarstvom.

„Zato je privreda glavna veza koja će nas još jače ujediniti. Kada govorimo o biznisu ne možemo zaboraviti ljude koji se bave vrhunskim sportom“, istakao je on.

Poslanik Dragomir Karić pozvao je ostale lokalne samouprave u Srbiji da se ugledaju na opštinu Palilula i da uspostave saradnju sa ruskim gradovima.

„Svaki grad u Srbiji bi trebao da ima svog partnera u velikoj ruskoj državi jer imamo njihovu naklonost, a i interes da se ostvaruje bolja privredna saradnja“, istakao je on.

Ostale vesti možete pročitati ovde.