Francuzi šalju pisma izvinjenja predsedniku Vučiću

Osećam se lično uvređenim onim što se dogodilo 11. novembra u vezi sa predsednikom Republike Srbije, dragoj mnogim Francuzima i, u njihovo ime, upućujem izvinjenje srpskom narodu, koga je predstavljao vaš predsednik, poručio je Fransoa Dulon d Rone u pismu upućenom ambasadoru Srbije u Francuskoj.

„Saznao sam za nimalo ljubazno ophođenje prema gospodinu Aleksandru Vučiću, predsedniku Republike Srbije, tokom Komemoracije stogodišnjice primirja 11. novembra 2018 godine ispod Trijumfalne kapije na trgu Zvezde u Parizu“, piše Dulon d Rone u jednom od brojnih pisama koje sa sličnim porukama upućuju građani Francuske na adresu srpske ambasade u Parizu i dodaje:

„Verujte, gospodine ambasadore, da mnogi Francuzi, kojima i ja imam čast da se pridružim, ne razumeju ove loše manire i da su zgroženi kada vide kako se neprekidno francusko-srpsko prijateljstvo “loše“ tretira“.

Ime mog dede, Dulong, generala imperije, piše dalje, ugravirano je, kao i imena svih imperijalnih generala, pod Trijumfalnom kapijom.

“ I baš zbog toga, ja sam vrlo osetljiv na ono što se dešava na tom svetom mestu“, kaže on i zaključuje:

„Zamolio bih vas, Gospodine ambasadore, da prenesete ovu poruku gospodinu Vučiću, molim vas da verujete u moje visoko poštovanje“.

Ostale vesti možete pročitati ovde.