Obilazak infrastrukturnih radova u Kruševcu i okolnim selima

Zamenica gradonačelnika Vesna Lazarević, predsednik Skupštine Grada Živojin Miloradović i saradnici obišli su radove druge faze rekonstrukcije Takovske ulice. Radovi se finansiraju sredstvima iz gradskog budžeta i sredstvima Javnog preduzeća Putevi srbije. Predstavnici gradske uprave obišli su i Trg Kosturnica gde se očekuje da uskoro počnu radovi na proširenju trga , kao i izgradnja dva kružna toka.

U Takovskoj ulici u toku je druga faza radova na kompletnoj rekonstrukciji kolovoza i trotoara. Radove je obišla zamenica gradonačelnika Vesna Lazarević, predsednik Skupštine grada Živojin Miloiradović sa sardnicima. Zamenica gradonačelnika rekla je da se Takovska kompletno rekonstruiše novcem iz gradskog budžeta i sredstvima Javnog preduzeća Putevi Srbije.

Zamenica Gradonačelnika najavila je uskoro i početak radova na Trgu Kosturnica.

Tokom obilaska moglo je da se čuje da je u planu i da u dogledno vreme zgrda Krmnog bilje bude rekonstruisan i adaptirana za zgradu Načelništva gde će boraviti gradonačelnik Kruševca. Takođe, u planu je i da na Kosturnici do 2021. godine budu postavljeni i spomenik Despotu Stefanu Lazareviu, kao i tri spomenika: Majka Srpkinja, Grkinja i Ruskinja.

U Kruševcu su u toku radovi na dva kružna toka na Istočnoj zaobilaznici. Pored ovih radova, Istočna obilaznica do Ulice Radovana Miloševića biće presvučena novim slojem asfalta.

Predstavnici Gradske uprave obišli su radove na izgradnji dva kržna toka na Istočnoj zaobilaznici oko Kruševca. Kružni tok kod mosta u Dedini je završen, a uskoro počinje izgradnja kružnog toka kod parunovačkog mosta. Zamenica gradonačelnika Vesna Lazarević napomenula je da su radovi finansirani sredstvima Javnog preduzeća Putevi Srbije, kao i da je ovo preduzeće ove godine za radove u Kruševcu i okolini izdvojilo 650 miliona dinara.

Rok za presvlačenje asfaltom Istočne obilaznice od mosta u Dedini do Ulice Radovana Miloševića je, ako to vremenski uslovi dozvole, do 15. decembra.

U selu Pakašnica uskoro počinje rekonstrukcija puta u dužini od 2 i po kilometra. Pored ovog, biće rekonstruisan i lokalni put u selu Jošje u dužini od 2 kilometra.

Tokom obilaska sela Pakašnica, zamenica gradonačelnika Vesna Lazarević rekla je da nakon izgradnje sedam kilometra kolektorske mreže uskoro će početi i rekonstrukcija kolovoza u dužini od 2 i po kilometra. Pored presvlačenja asfaltom glavnog puta, u Pakašnici će biti kompletno izgrađene i dve ulice u dužini od po 100 metara. Sredstva je obezbedilo Javno preduzeće Putevi Srbije.

Na putnoj infrastrukturi radi se i u drugim kruševačkim selima, napominje predsednik skupštine Kruševca Živojin Miloradović. On je u selu Jošje rekao da velike zasluge za razvoj grada ima Republika.

Na izgradnji putne infrastrukture radi se i u Parunovcu. U ovom prigradskom naselju planirani su i radovi u cilju povećanja bezbednosti đaka u zoni škole.

Iako se bog finansijskih problema koje ima preduzeće Kruševacput, koje izvodi radove, kasni sa završetkom izgradnje ulice u Parunovcu, zamenica gradonačelnika Kreuševca Vesna Lazarević rekla je tokom obilaska gradilišta sa predstavnicima gradske uprave, da će sve dogovoreno biti urađeno do kraja godine.

Tokom posete Parunovcu, pređašnji gradonačelnik Kruševca, Bratislav Gašić rekao je da je očekivao da gradilišta obiđe i gradonačelnica.

U selu Golovode u toku su radovi na izgradnji kolektora koji je deo mreže za prikupljanje otpadnih voda. Vrednost radova na takozvanom jastrebačkom kolektoru je 7 miliona evra, a finansiraju se sredstvima nemačke razvojne KFV banke.

Radove na izgradnji takozvanog jastrebačkog kolektora obišli su zamenica gradonačelnika i predsednik Skupštine grada, Vesna Lazarević i Živojin Miloradović sa saradnicima. Direktor Javnog komunalnog preduzeća Vodovod Kruševac, Vladimir Milosavljević rekao je da je ovaj kolektor dug kilometar i 200 metarai da povezuje kanalizacionu mrežu od sela Modrice ka Velikom Golovodu.

Kada bude završena, kolektorska mreža biće ukupno duga 39 kilometara, a omogućiće održivo odlaganje otpadnih voda. Uz kompletnu kolektorsku mrežu, u okviru kapitalnog projekta čija je vrednost 24 miliona evra, Grad Kruševac dobiće i najsavremenije postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

rtk.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.