Izložba oldtajmera ispred Skupštine Grada

Izložba oldtajmera organizovana je na platou ispred Skupštine Grada, povodom obeležavanja stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata.

Više od tridest oldtajmera na dva i četiri točka, našlo je svoje mesto na platou ispred Skupštine Grada. Ova vozila su još jednom, pre nego što započnu zimski san po garažama, prodefilovali centralnim ulicama Beograda i time obradovali mnoge ljubitelje oldtajmera, ali i zainteresovane prolaznike.

Na izložbi se našao najstariji i najskuplji oldtajmer, kamion sa Solunskog fronta koji je za mnoge prolaznike bio prava atrakcija. Reč je o pravom blagu kojim se služila vojska pri probijanju Solunskog fronta. Njegova priča počela je tada, a nastavak je usledio nakon što ga restaurator Sait Hadžić pronalazi u okolini Lapova do pola utonulog u zemlju i orahom visine pet metara izraslom kroz masku kamiona.

Ford model A iz 1928. godine sa 3 300 kubika i 28 konja, takođe je neizostavan deo manifestacije. Vlasnik automobila Đorđe Erdeljanović kaže da je bavljenje rastauracijom starih automobila porodični posao, kao i da glavnu reč u vođenju posla prepušta svom sinu koji je nastavio njegovim stopama.

Nakon vožnje beogradskim ulicama, vlasnici izloženih oldtajmera vraćaju svoje očuvane automobile u garaže, gde će čekati narednu sezonu i lepše vreme kada će ponovo naći svoje mesto na nekoj od manifestacija koju organizuje Oldtajmer klub Beograd.

Studio B, koji je medijski ispratio ovaj događaj i koji će ubuduće pratiti dešavanja koje organizuje Oldtajmer klub, dobio je od te organizacije zahvalnicu.

 

Ostale vesti možete pročitati ovde.