PATRIJARH IRINEJ O TORTURI KROZ KOJU JE PROŠAO: Bio sam dva i po sata bio zarobljen na putu, niko od njih se NIJE NI OSVRNUO NA MENE!

Poglavara SPC, mitropolita Amfilohija i vladiku Jovana blokirali na putu kod Šida. Kada su zamolili da prođu, siledžije odgovorile: Je*e nam se za patrijarha! On je Vučićev čovek!

Razularenim demonstrantima koji pokušavaju da blokiraju Srbiju ništa nije sveto i nemaju poštovanja ni prema kome, što je pokazalo i maltretiranje kroz koje je prošao patrijarh srpski Irinej!

Kako kaže za Informer, on je dva i po sata bio zarobljen na putu kod Šida, a da se niko od siledžija nije ni osvrnuo na njega, već su ga, štaviše, pojedinci prostački izvređali!

Poglavar SPC vraćao se službenim kolima Patrijaršije sa ceremonije ustoličenja novog episkopa osečkopoljskog i baranjskog Heruvima, kada je po prelasku državne granice naišao na blokadu na putu kod Šida.

S njim su se nalazili i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, vladika Jovan, kao i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković. Patrijarh za naš list kaže da je više od dva i po sata bio zarobljen u automobilu.

Pitajte one koji su preprečili put zašto sam dva i po sata bio blokiran i ko je u Šidu to dozvolio”, rekao je poglavar SPC za Informer.

On nije želeo da komentariše ove sramne proteste, već nam je samo poručio da “nije njegovo da o tome govori i da ima ko o tome treba da misli”. Istovremeno, nije komentarisao ni psovke ni poruge koje su na njegov račun uputili razulareni demonstranti.

Kada je patrijarhovo vozilo naišlo na blokadu puta, sveštenici iz pratnje pokušali su da razgovaraju sa siledžijama i zamole ih da propuste njegovu svetost, međutim, oni o tome nisu hteli ni da čuju. Umesto toga, njih dvadesetak u vidno alkoholisanom stanju počeli su da psuju i vređaju patrijarha.

– Je*e nam se za patrijarha! On je Vučićev čovek – vikali su uglas nasilnici.

Izvor: informer

Ostale vesti možete pročitati ovde