VUČIĆ NA OTVARANJU LIDLA: Ovo je simbol napretka koji govori da se Srbija pridružuje uspešnim državama!

Kompanija Lidl, nemački prehrambeni trgovinski lanac broj jedan u Evropi, stigla je i u Srbiju, otvaranjem logističkog centra u Novoj Pazovi, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Logistički centar kompanije Lidl Srbija je prvi korak i temelj za otvaranje prodavnica u Srbiji.

Svečanosti u Novoj Pazovi prisustvovali su i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, ambasador Nemače u Srbiji Aksel Ditman i predsednik opštine Stara Pazova Ðorđe Radinović.

“Dolazak Lidla u Srbiju ne znači samo otvaranje lanca supermarketa, to je simbol napretka i govori da se Srbija pridružuje uspešnim državama”, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić iz Nove Pazove.

aleksandar vucic lidl 2
Predsednik Aleksandar Vučić na otvaranju fabrike LIDL u Novoj Pazovi © Tanjug

Predsednik Srbije i generalni direktor Lidla Srbija Tomislav Šapina su pritiskom na dugme podigli rampu za prvi kamion Lidla koji je stigao u novoizgrađeni Logistički centar.

On je ukazao da je vrednost investicije u Novoj Pazovi 55 miliona evra, da će do kraja godine biti otvoreno i 16 prodavnica Lidla, u kojem će posao imati 1.500 od čak 23.000 onih koji su se kandidovali za rad u toj kompaniji u Srbiji.

Vučić je istakao da je dolazak Lidla značajna inversticija za Srbiju na 45 hiljada kvadratnih metara logističkog centra i istakao da je na izgradnji centra radilo više od 50 domaćih kompanija i oko 2.000 radnika.

Važnost ovog logističkog centra kao i cele investicije Lidla u Srbiji prevazilazi važnost običnog supermarketa, to je simbol, jedan od najznačajnijih simbola napretka”, rekao je predsednik Vučić.

aleksandar vucic lidl 4
Predsednik Aleksandar Vučić na otvaranju fabrike LIDL u Novoj Pazovi © Tanjug

Vučić je rekao da ga je iznenadila obučenost i srdačnost zaposlenih radnika koji su, kaže pokazali neverovatnu energiju.

Predsednik je naveo da cela investicija vredi 55 miliona evra i da će građani imati priliku da kupuju kvalitetne proizvode što se vidi i po sistemu provere kvaliteta provere.

Kazao je, komentarišući prezentaciju kompanije i kvalitet provere proizvoda koji dolaze u Lidl, da se “jabukama meri temperatura, češće nego što čovek meri temperaturu detetu, mere joj slatkoću, tako da ono što dođe do potrošača, da će ta jabuka da prođe teži ”sistematski pregled” nego bilo ko od nas kada je u vojsku išao”.

Nema nikakve sumnje da će građani Srbije voleti Lidl. Do kraja godine trebalo bi da imamo 16 prodajnih objekata širom Srbije koji će zapošljavati 1.500 radnika, danas tzapošljava 502 radnika”, rekao je Vučić. Oko 300 domaćih artikala se već nalazi u Lidlu, rekao je i zamolio nadležne u Lidlu da prošire asortiman tih proizvoda.

Logistički centar jedan je od najvećih objekata u Jugoistočnoj Evropi koji je nosilac LEED Gold sertifikata za poštovanje najviših standarda u održivoj gradnji, zbog korišćenja održivih građevinskih materijala, efikasnije upotrebe vode i smanjenja otpada, bolje energetske performanse zgrada, pa do pružanja boljih uslova za rad, poput kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru i obezbeđivanja dnevnog svetla. 

Objekat ima pet temperaturnih zona i jedan je od retkih logističkih centara koji ima dnevnu svetlost. 

aleksandar vucic lidl 4
Predsednik Aleksandar Vučić na otvaranju fabrike LIDL u Novoj Pazovi © Tanjug

Centar je jedinstven i po tome što ima komoru namenjenu isključivo za skladištenje čokoladnih proizvoda (+18 stepeni).

Svi zaposleni u kompaniji Lidl Srbija, pa tako i u logističkom centru, imaju elektronsku evidenciju radnog vremena, tako da im se svaki minut prekovremenog rada plaća. 

Lidl Srbija je objavio konkurs za za više od 1.000 prodavaca u 18 gradova, u Beogradu, Boru, Indiji, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Jagodini, Kikindi, Kragujevcu, Kruševcu, Pančevu, Smederevu, Somboru, Subotici, Šapcu, Užicu, Vršcu i Zrenjaninu.

Nemački Lidl je trgovinski lanac prehrambenih proizvoda, sa više od 10.000 prodavnica u svetu, oko 225.000 zaposlenih i više od 150 logističkih centara.

Ostale vesti možete pročitati ovde