Vesić: Zbog protesta najugroženiji ostali bez hrane

Zbog blokade puteva, saobraćaj je bio u prekidu i na potezu od Malog Požarevca ka Mladenovcu te vozila za dostavljanje besplatnih obroka nisu mogla da stingu na punktove narodnih kuhinja, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. Apelujemo da protesti prestanu, jer ako budu nastavljeni, blokadom će najviše biti pogođeni nedužni građani i najvitalnije gradske službe,poput hitne pomoći i vatrogasaca. kaže Vesić.

„Naime, šleperi su blokirali put od Vlaškog polja ka Beogradu , što je onemogućilo vozilu iz firme Lido d.o.o koja je zadužena za dostavljanje besplatnih obroka na punktove narodnih kuhinja, da prođe. Kombi vozilo je trebalo da dostavi 216 obroka na dva punkta na teritoriji GO Sopot, u predviđenom vremenu za podelu obroka, a to je u 9 i 30 časova, međutim korisnici su više od sat vremena po suncu čekali svoj obrok, skoro do 11 sati, kade je vozilo iz Lida uspelo da se probije do punktova“ precizirao je Vesić.

On je objasnio da Grad Beograd i Sekretarijat za socijalnu zaštitu obezbeđuju besplatne obroke na 53 distributivna punkta narodnih kuhinja u svih 17 gradskih opština, koji su teritorijalno raspoređeni tako da su dostupni i odgovaraju najvećem broju korisnika prava na besplatan obrok, kojih trenutno ima 12093.

Jasno je da su protesti politički motivisani i da predstavljaju pokušaj destabilizacije vlasti. Ako se neko buni protiv cene goriva, kaže Vesić, to treba da raspravi sa kompanijom koja gorivo prodaje, a ne da blokadom puteva maltretira građane.

Mi smo slobodna, demokratska zemlja u kojoj svako ima pravo da izražava svoju volju, ali niko, kaže zamenik gradonačelnika, nema pravo da boreći se za svoje ciljeve maltretira druge ljude, posebno ne one najugroženije.

Blokadom se nanose i velike štete privredi i ona se sigurno meri milionima evra. Pri trom, podseća Vesić, jasno je da su protesti politički motivisani i da im je stvarni cilj destabilizacija vlasti.

Apelujem da se prestane sa protestima, jer nas u protivnom i dalje čekaju, blokade, kolone i otežano funkcionisanje prestonice, poručio je zamenik gradonačelnika. Blokade najviše ugrožavaju funkcionisanje hitne pomoći, vatrogasaca i komunalnih službi, dakle svih onih koji su važni za funkcionisanje grada, ali istovremeno, kaže Vesić, nanose veliku štetu svima nama.

Ostale vesti možete pročitati ovde.