Beograd danas dobija novog gradonačelnika

Skupština grada Beograda danas bira novog gradonačelnika. Kandidat za prvog čoveka prestonice je doktor Zoran Radojičić, direktor Dečje bolnice u Tiršovoj. Srpska napredna stranka za njegovog zamenika predložiće gradskog menadžera Gorana Vesića. Biće izabrani i članovi Gradskog veća, na predlog gradonačelnika.

Po dobijanju jednoglasne podrške Gradskog odbora SNS-a, Zoran Radojičić je izjavio da mu je važan tim i da će u njemu ostati ljudi koji su već vodili Beograd, ali da će biti i novih.

Tada je poručio da se raduje novom početku i novim rezultatima.

Na današnjoj sednici će, najpre, biti zamenjeni mandati odbornika koji su između dve sednice podneli ostavke i potvrđeni mandati novim odbornicima.

Ostavke su, tako, podneli bivši gradonačelnik Siniša Mali, koji je izabran za ministra finansija, kao i šef odborničke grupe SPS Aleksandar Antić, koji je i ministar rudarstva i energetike, zbog nespojivosti funkcija ministra i odbornika.

O gradonačelniku, njegovom zameniku i članovima Veća vodi se objedinjena rasprava i glasa se “u paketu”, tajnim glasanjem, zaokruživanjem za ili protiv predloga na listiću, iza paravana.

“Očekujem da sednica prođe u najboljem redu i da Beograđani od 7. juna, kao što smo i obećali, u zakonskom roku, dobiju novog gradonačelnika i novi tim koji će u naredne četiri godine voditi grad”, rekao je ranije predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

Ostale vesti možete pročitati ovde.