OBRENOVAC: Počela rekonstrukcija Belopoljske ulice

U sredu su započeti radovi na rekonstrukciji deonice od kružnog toka u Obrenovcu do ulice Miloša Obrenovića, u Belopoljskoj ulici, na delu od ulice Save Kovačevića do ulice Miloša Obrenovića. Radove izvodi Javno komunalno preduzeće ,,Beograd put” svakog dana u periodu od 08.00 do 20.00 časova, završetak radova očekuje se u petak, dok se u toku izvođenja radova saobraćaj preusmerava na ulicu Miloša Obrenovića.

rekonstrukcija 2

Predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac Mirko Vranešević izjavio je da je u pitanju veoma važna saobraćajnica u Obrenovcu, koja je bila u jako lošem stanju.
“Radimo od semafora kod ,,NIS-ove” pumpe do raskrsnice sa Tamnvaskom ulicom kod nove crkve u Belom Polju. Ovaj put kada je napravljen nije bio predviđen da po njemu idu teški kamioni, a danas je to svakodnevnica. U vreme kada je trebalo da se uradi četvrta faza u Tamnavskoj ulici, nije nažalost završena i sav teretni saobraćaj prolazi ovuda. Ovuda se takođe kreću kamioni koji rade na izgradnji novog autoputa od Obrenovca ka Ubu. Skinuli smo ozbiljan sloj asfalta i uradićemo dva nova, jedan noseći i drugi habajući. Nadamo se da će ovo biti dovoljno da reši problem do završetka radova na autoputu, u narednih godinu dana, nakon čega je izvođač u obavezi da ovu deonicu vrati u prvobitno stanje. U tom roku očekujemo i završetak radova na četvrtoj fazi obilaznice oko Obrenovca, tačnije Tamnvaske ulice. Saobraćaj će biti preusmeren iza pijace gde je predviđeno uključenje u obilaznicu. Cela nova obilaznica biće od mosta na Elektrani, preko Urovaca, Zvečke, Belog Polja do kružnog toka pre Kolubarskog mosta” – istakao je Vranešević.

Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.

Ovom prilikom najavljena je i potpuna rekonstrukcija trotoara širom opštine Obrenovac. Ukupno 5000 m2 trotoara biće urađeno od prvog juna.

Izvor: obrenovac.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.