OBRENOVAC: Predsednik opštine obišao radove na uređenju atarskog puta u Urovcima

Javno preduzeće za izgradnju ,,Obrenovac” započelo je u ponedeljak radove na uređenju atarskog puta u zaseoku Nurč u mesnoj zajednici Urovci. Radove je obišao predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković koji je tom prilikom istakao da su za opštinsku upravu jednako važni atarski putevi i autoput, i asfaltiranje i presvlačenje puteva.

Ljubiša Stevanović član Saveta mesne zajednice Urovci je rekao da je ovaj atarski put važan s obzirom da je u naseljenom mestu, i da se očekuje da će i on nekad biti asfaltiran, kako bi ljudi mogli i tu da se naseljavaju.

“Puno toga je urađeno u poslednje dve do tri godine, malo nam je ostalo neasfaltiranih puteva, trenutno radimo kanalizaciju, nadam se da ćemo imati i grejanje. U planu je i uređenje trotoara uz Šabački put i postavljanje autobuskog stajališta. Sve će to pozitivno uticati na opstanak naroda u ovom kraju.” – zaključio je Stevanović.

atarski put urovci 2

Goran Ćirić iz Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca je objasnio tehnologiju izvođenja radova.

“Nakon postupka javne nabavke i odabira izvođača radova, započeli smo radove na uređenju atarskih puteva. Sama tehnologija radova je takva da uvek ispred mehanizacije i pre početka izvođenja izlaze stručne službe javnog preduzeća sa geometrima da se obeleži putni pojas, jer smo svedoci da je u mnogo slučajeva došlo do zauzeća putnog pojasa atarskog puta. Nakon toga ide sečenje šiblja i rastinja, za manje podloge nasipanje slojem tucanika i tamo gde bude bilo uslova, to jest, gde je širina putnog pojasa takva kopaćemo putne kanale. U prethodnom periodu su urađeni atarski putevi na području mesnih zajednica Krtinska i Ratari, a nakon ovih radova selimo se u visinski deo Obrenovca, Barič, Malu Moštanicu, Mislođin.” – najavio je Ćirić.

Čučković je rekao i da se nada da će danas ili sutra biti završena rekonstrukcija raskrsnice kod crkve u Belom Polju, s obzirom da je ona u jako lošem stanju zbog ogromnog broja kamiona koji prolaze kroz Obrenovac.

Izvor: obrenovac.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.