Održano opštinsko takmičenje ”Šta znaš o saobraćaju?”

Od početka 2018. godine nijedno dete sa teritorije Gradske opštine Obrenovac nije povređeno u saobraćaju. Jedan od uzroka smanjenja ovakvih nezgoda je održavanje edukativne nastave u saobraćaju za osnovce. Sve naučeno učenici iz opštine iz osam osnovnih škola pokazalo je na opštinskom takmičenju pod nazivom ”Šta znaš o saobraćaju?”.

Bicikle i kacige podeljeni su najbolje plasiranima, dok su svi učesnici dobili majicu i kačket na poklon.

Osim na redovnim časovima za predavanja o saobraćaju organizuju se i vanastavne aktivnosti. Cilj je da se kroz ovakve akcije bezbednost u saobraćaju podigne na viši nivo, naročito kada su deca u pitanju.

“Danas sa jedne strane imamo finalna takmičenja ,,Šta znaš o saobraćaju” dok se sa druge strane realiziju aktivnosti koje je Komisija za bezbednost u saobraćaju podržala ove godine, a koje se tiču edukacije đaka prvaka o bezbednom kretanju. Nama su dečiji životi najvažniji i spasiti jedan dečiji život je mnogo važnije od nečijih pet minuta užurbanosti. Mnogi vozači su nervozni zbog velikog broja ležećih policijaca i usporivača saobraćaja, znakova i radar doplera. Mi smo sve to instalirali u zonama škola prvnstveno zbog bezbednosti svih mališana” – rekao je predsednik komisije za saobraćaj Mirko Vranešević i najavio da će u narednom periodu biti nastavljena izgradnja biciklističko pešačke staze od ”Perila” ka Savskoj ulici, dok se cela staza trenutno prostire na dužini od 17,5 km.

Direktorka ,,Prve Obrenovačke” Osnovne škole, Milena Ergarac podsetila je da je ta škola već nekoliko godina unazad tradiconalno domaćin ovog takmičenja i rekla da su ove godine pokrenuti likovni i literarni konkursi na temu bezbednosti u saobraćaju. Ona je naglasila da su ovakve aktivnosti veoma značajne za sve učenike osnovnih škola, pošto oni stiču nova znanja i praktična iskustva.
Prvoplasirani i drugoplasirani odlaze na gradsko takmičenju o saobraćaju koje se održava u Beogradu početkom maja.

Izvor: obrenovac.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.