Da nije Vladana ne bi bilo kluba, da nije Milana ne bi bilo igrača FK Trayala

Fudbalski klub Trayal je srpski fudbalski klub iz Kruševca. Trenutno se takmiči u Srpskoj ligi Istok, trećem takmičarskom nivou srpskog fudbala. Osnovan je 1933. godine.

Fudbalski klub je formiran 1933. godine kada je formirano sportsko društvo „Obilićevo”. Dobio je ime po tadašnjoj barutani „Obilićevo”. Prvi meč su odigrali u novembru 1933. godine i pobedili su Trgovački takođe iz Kruševca sa 6:0.

FK Trayal Kruševac

Uspon kluba počinje 2016. godine kada je klub preuzeo Vladan Gašić, sin bivšeg ministra odbrane i direktora BIA gospodina Bratislava Gašića. Klub je preuzeo na polusezoni kada su zauzimali pretposlednje mesto sa 18 poena manje od tada prvoplasirane ekipe Šanac. U drugom delu prvenstva zabeležili su svih 15 pobeda i na kraju završili na prvom mestu sa 3 boda više od najbližih pratilaca. Trajal je od Prve rasinske okružne lige (5. rang), došao do Srpske lige Istok (3. rang), prelazeći iz godine u godinu u viši rang takmičenja. Na polusezoni Srpske lige Istok nalaze se na prvom mestu.

– Sa direktorom “Trayala” Milošem Nenezićem sam se dogovorio da preuzmem klub koji je bio u teškoj situaciji. Igrao sam kao klinac u tom klubu, nisam hteo da se ugasi – govori o svojim motivima Vladan Gašić.

Milan Gašić , rođen 13. novembra 1993. godine je srpski fudbalski branitelj , aktuelni kapetan i sportski direktor FK Trayala Kruševca .

Vladan Gašić – Bratislav Gašić – Milan Gašić (privatna arhiva)

Milan je igrao sa omladinskim kategorijama Trayala i Napredaka Kruševca. Kasnije je igrao za lokalni klub Jedinstvo iz Mudrakovca. Bio je takođe sa Zemunom , za vreme Gorana Bunjevčevića .

Gašić se pridružio klubu Mladost Lučani za zimski odmor van sezone 2013-14. Sredinom sezone Gašić je pretrpeo povrede stomaka.

Gašić je potpisao ugovor sa OFK Beogradom u leto 2015, ali se kratko predomislio, pa se vratio u svoj rodni grad i pridružio se Napredku Kruševcu.

U leto 2016. godine, Gašić se preselio u Borac Čačak, početkom avgusta 2016. godine potpisao ugovor sa klubom i debitovao za novi klub na trećem meču utakmica 2016. srpske SuperLige protiv Voždovca .U poslednjim danima letnjeg transfera 2016. godine, Gašić se preselio na prvu ligu Srpske lige Kolubara na šestomesečnom ugovoru.

Početkom 2017. godine, Gašić se vratio u Trayal. Nakon što se kapetan kluba Goran Rakić povukao iz igranja fudbala u leto 2017. godine, Gašić je započeo sezonu 2017-18.

Sportski direktor i kapiten FK Trayala Milan Gašić rekao je na konferenciji za novinare da u predstojeće pripreme za nastavak sezone ulaze sa maksimalnim ambicijama.

Gašić je afirmisan kao jedan od najbolje obeleženih branitelja u Srpskoj ligi Istok , kada je takođe bio okarakterisan kao igrač sa ulogom lidera i kapetanija. Gašić je specijalista za slobodan udarac , dokazano sa nekoliko udaraca u preponu gola. On je takođe precizan igrač.

Ostale vesti možete pročitati ovde.