Otvoren park za decu u Miljakovačkoj šumi

Manifestacijom “Dečiji rekreativni dan“ danas je u rakovičkom naselju Miljakovac 3, u Miljakovačkoj šumi, otvoren park za decu što je, prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića, prvi park u tom naselju.

“Uvek je zadovoljstvo kada otvorimo dečji park. To je nešto što smo radili prethodne četiri godine i što ćemo nastaviti da radimo. Ovo je prvi park u naselju Miljakovac 3“, rekao je Vesić.

On je naveo da su rekviziti u tom parku malo drugačiji od onih u ostalim parkovima u gradu jer su napravljeni od drveta i potpuno prilagođeni okolini u kojoj se nalaze.

“Deci se to dopada i to je nešto na šta smo posebno ponosni jer ovo podiže kvalitet života ljudi“, rekao je Vesić i dodao da kvalitet života ne podižu samo veliki infrastrukturni projekti, već i to da postoje sređene zgrade, dečija igrališta i uređene zelene površine gde ljudi mogu da prošetaju i provedu slobodno vreme.

Gradski menadžer je prezicirao da je u poslednje četiri godine u Beogradu urađeno 77 dečijih igrališta, 29 teretana na otvorenom, 35 sportskih terena, pet parkova za pse i 25 skverova i platoa.

Kako je dodao, u to se ne ubrajaju ugalanja u velike beogradske parkove kao što su Pionirski park, park Ušće i gradski park u Zemunu.

“Slobodno možemo da kažemo da se na teritoriji grada Beograda poslednjih decenija nikada više nije ulagalo u ovakve projekte. Na žalost, na teritoriji Beograda ima još mnogo mesta gde deca nemaju uređene parkiće“, kazao je Vesić i dodao da će u narednom periodu to biti ispravljeno kako bi građani u svim delovima Beograda imali komfor kakav imaju svi koji žive u jednoj evropskoj prestonici.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić rekao je da je ovo samo jedan od parkića koji je u poslednje četiri godine otvoren u Rakovici.

Kako je naveo, u tom periodu je na teritoriji te opštine, uz pomoć Grada Beograda, otvoreno osam dečijih igrališta, šest teretana na otvorenom, pet sposrtskih terena i dva parka za pse.

Park u Miljakovačkoj šumi otvoren je na inicijativu građana, uz saglasnost JP “Srbijašume“ i manastira Rakovica, dok je donaciju mobilijara i rekvizita obezbedilo JKP “Zelenilo Beograd“.

“Iako ovo nije površina koju mi održavamo, uz dobru volju našli smo mogućnost, u skladu sa našim programom poslovanja, da izdvojimo određena sredstva i doniramo rekvizite“, rekao je direktor JKP “Zelenilo Beograd“ Slobodan Stanojević.

U okviru manifestacije “Dečiji rekreativni dan“ više od 30 mališana učestvovalo je u sportsko zabavnom programu u okviru kojeg su imali priliku da se takmiče u igrama poput vrtenja obruča, navlačenja konopca, trci u džakovima…

Ostale vesti možete pročitati ovde.