Obrenovac: Dodela kredita poljoprivrednicima

U velikoj sali Sportsko-kulturnog centra ,,Obrenovac” izvršena je dodela ugovora poljoprivrednicima koji su aplicirali na poziv opštine Obrenovac, koji je bio otvoren do drugog aprila. Reč je o beskamatnim kreditima, tačnije opština Obrenovac plaća kamatu na kredite u iznosu od 100 do 300 hiljada dinara dok poljoprivrednici vraćaju glavnicu.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac Aleksandar Bogićević rekao je da ovim aktivnostima počinje realizacija programa za 2018. godinu. Bogićević je naglasio da su krediti na godinu dana i da oni mogu da posluže poljoprivrednicima kako bi obnovili mehanizaciju ili unapredili dodatno proizvodnju. On je najavio da će se i naredne godine nastaviti ovaj vid pomoći kao i da je ukupno 249 lica uključeno u program u 2018. godini.
Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković izrazio je zadovoljstvo pošto su rezultati poljoprivrednika na teritoriji opštine Obrenovac izuzetni u poslednje tri godine. On je kazao da je to zajednički uspeh Kancelarije za poljoprivredu GO Obrenovac u saradnji sa mesnim zajednicama i svim poljoprivrednicima. Čučković je na kraju podsetio da je prihod od budžeta znatno uvećan zbog velikog broja investicija u Obrenovcu i naglasio da će novi deo sredstava biti opredeljen za unapređenje proizvodnje i razvoj poljoprivrede.

Kancelarija za poljoprivredu Gradske opštine Obrenovac pored podrške poljoprivrednicima u vidu beskamatnih kredita, redovno organizuje besplatne edukativne radionice, posete svetskim sajmima poljoprivrede i predstavlja administrativnu podršku u prikupljanju dokumentacije za sve subvencije na nivou Republike Srbije i Grada Beograda.

Ostale vesti možete pročitati ovde.