Uskršnji karneval u Tašmajdanskom parku

Opština Palilula organizovala je ovog prazničnog vikenda Uskršnji karneval u Tašmajdnskom parku. Predsednik opštine Aleksandar Jovičić istakao je da se manifestacijom promovišu porodične vrednosti.

Aleksandar Jovičić je pozvao sve sugrađane da danas i sutra dođu na Tašmajdan.

“Puno mi je srce zato što je Tašmajdanski park danas pun i što promovišemo porodične vrednosti. Time šaljemo snažnu poruku da je važno da imamo veći natalitet i što više nasmejane dece, jer smo onda na pravom putu i imamo sigurnu budućnost”, poručio je Jovičić.

Dodao je da je ovo druga godina zaredom da Palilula organizuje karneval, a za najmlađe je obezbeđen bogat program.

Tako mališani, kojih je danas Tašmajdan prepun, mogu da učestvuju u različitim kreativnim radionicama, crtanja, plesa, glume…

“Želimo da pošaljemo lepu sliku i da ovo postane tradicionalni Ukršnji karneval koji će se održvati dug niz godina”, rekao je Jovičić.

tasmajdak uskrsnji karneval 2
Uskršnji karneval
© Tanjug / Zoran Žestić

Dvodnevni karneval obeležiće brojni muzički i plesni nastupi, a pravu karnevalsku atmosferu prisustvom dočaravaju perkusionisti, mažoretkninje, karnevalske trupe, ulični zabavljači – štulaši, žongleri, klovnovi, pantomimičari…

Pažnju najmlađih danas je posebno privukao duh iz Aladinove čarobne lampe sa kojim su želeli da se slikaju, bilo je onih koji su poželeli da im mladi umetnici oslikaju lica, dok su pojedini uživali u vožnji čezama kroz park.

Najmlađi sugrađani mogu da uživaju u jahanju konja ili u bioskopu na otvorenom.

Program sadržaj odiše prazničnom atmosferom, ali i takmičarskim duhom, pa svi mogu da se prijave za tradicionalno takmičenje u tucanju jajima, dok će najbrži mališan u trci beba i ove godine osvojiti nova kolica za prolećnju šetnju.

Karneval ima i humanitarni karakter, pa je u saradnji sa osnovnim školama, pokrenuta akcija u kojoj se školarci takmiče u posebnim disciplinama – izboru za najlepše oslikano jaje i najlepše ukrašene uskršnje korpe.

Rukotvorine malih majstora koje budu najuspešnije, biće izložene na karnevalu gde će posetioci moći da prilože donaciju i postanu vlasnici oslikanog jajeta ili korpe, a prikupljeni novac ići će u humanitarne svrhe.

“Prikupljamo novčana sredstva za one kojima je novac potreban, za lečenje naših najmlađih sugrađana kojima je potrebno lečenje u zemlji ili inostranstvu. To je humani karakter ovog karnevala, da uklopimo druženje, radost, a i potrebu i brigu prema onima kojima je najpotrebnija”, rekao je Jovičić.

Izvor: RTS

Ostale vesti možete pročitati ovde.