Predsednik i zvaničnici čestitali Uskrs

Uoči najvećeg Hrišćanskog praznika Uskrsa stižu čestitke patrijarhu Irineju i vernicima. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je uskršnju čestitku sveštenstvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve.

“Upućujem srdačne čestitke svim vernicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru. U prazničnom duhu vaskrsenja podsetimo se neprolaznih vrednosti pravoslavne vere – ljubavi, praštanja, tolerancije, mira, međusobnog uvažavanja i razumevanja”, poručio je predsednik.

Vučić je poželeo vernicima da radost najvećeg hrišćanskog praznika podele sa svojim najbližima i da uskršnje dane provedu u miru, ljubavi i duhovnom blagostanju. “Hristos vaskrse!”, navodi se u čestitki.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je veliki hrišćanski praznik Uskrs poglavaru Srpske pravoslavne crkve patrijarhu Irineju, sveštenstvu, monaštvu i vernicima koji ovaj praznik slave.

“U ime Ministarstva spoljnih poslova i u svoje lično ime čestitam Vam najradosniji hrišćanski praznik sa željom da ga proslavite u radosti, blagostanju i veselju u krugu svojih najdražih.

Neka nam ovaj praznik nade i vere u bolju budućnost, bude podsticaj da istrajemo na Hristovom putu pobede ljubavi nad mržnjom, istine nad laži i pravdom nad nepravdom. Želim da nam ovaj Praznik nad praznicima ukaže put ka ujedinjenju u zaštiti interesa naše države i građana, a posebno kada je reč o sigurnosti i pravu na svakodnevni život naših građana na teritoriji Kosova i Metohije”, naveo je Dačić u čestitki, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Znamo da je vreme uvek onakvo kakvim ga mi učinimo i neka ovi radosni dani pokrenu sve nas napred u novu sigurnu i bolju budućnost.

Nadam se da ćemo u svim svojim različitostima istrajati u svemu, sačuvati jedni druge i prepoznati šta je najbolje za sve nas”, navodi se u čestitki Dačića, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković čestita Vaskrs svim građanima Srbije koji ovaj hrišćanski praznik slave.

“U ime Narodne skupštine i lično ime građanima Srbije čestitam predstojeći praznik. Želim da se u duhu najvećeg hrišćanskog praznika, koji slavi pobedu života i dobrote, podsetimo na neprolazne vrednosti zajedništva, razumevanja i praštanja. Neka Vaskrs donese snagu da se svako iskušenje prevaziđe, a u domove unese radost, zdravlje, slogu i sreću”, navela je Gojković u čestitki, saopšteno je iz parlamenta.

Paunović: Brinuti o zajedništvu, narodu, porodici

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović uputila je patrijarhu srpskom Irineju, episkopima, sveštenicima, monaštvu i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve čestitku povodom Uskrsa.

“Čestitam vam ovaj najradosniji hrišćanski praznik. Vera govori o važnosti zajednice i o tome da treba da živimo u ljubavi sa drugima. Na ovaj praznik treba da se podsetimo da je važno da brinemo o bližnjima, o zajedništvu, o svom narodu, o porodici… Hristos voskrese!”, navodi se u čestitki direktorke Kancelarije za ljudska i manjinska prava, saopšteno je iz Kancelarije.

I Socijalistička partija Srbije čestitala je Uskrs građanima sa željom da ga proslave u miru, spokoju i radosti.

Čestitku vernicima juče je, između ostalih, uputila i premijerka Ana Brnabić.

Izvor: RTS

Ostale vesti možete pročitati ovde.