Obrenovac: Počela izgradnja nove fabrike “Meita”, 1.100 radnih mesta

Druga fabrika kompanije “Meita” u Obrenovcu biće izgrađena kroz šest do osam meseci i zaposliće 1.100 ljudi, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Mali je objasnio da je reč o investiciji vrednoj 90 miliona evra, i da će se nova fabrika prostirati na 50.000 kvadrata.

“Kritikovali su nas kada smo postavili kamen temeljac za prvu fabriku, a danas u njoj radi 1.450 ljudi. Najbolji odgovor na te kritike je što gledamo u gradilište druge fabrike kineskog investitora”, poručio je gradonačelnik prilikom obilaska gradilišta u Obrenovcu.

Prema njegovim rečima, 200 učenika Tehničke škole u Obrenovcu odmah po završetku školovanja dobiće posao u toj kompaniji.

Gradonačelnik je rekao i da su sve investicije u prethodnom periodu doprinele smanjenju broja nezaposlenih u Beogradu.

“U ovom trenutku imamo 85.441 nezaposlenih, a u februaru je taj broj iznosio 87.185. To pokazuje nastavak trenda smanjenja nezaposlenosti koji smo pokrenuli pre godinu dana”, ukazao je Mali.

Novinarima je preneo da kineska firma razmišlja i o izgradnji Logističkog centra, trećoj investiciji u Beogradu.

Potpredsednik “Meita” grupe Denijel Čen rekao je da će Obrenovac za šest meseci imati fabriku sličnu onoj koju su prvu sagradili.

“Želim da zahvalim državi, gradu i opštini na podršci. Nadam se da ćemo uspeti da se odužimo za sve”, poručio je Čen.

Gradilište nove fabrike “Meita” sa gradonačelnikom je obišao i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković, koji je istakao da je nova fabrika kineskog investitora “simbol vasksnuća naše ekonomije”.

Kako je dodao, Obrenovac je bio mesto sa više od 30 odsto nezaposlenih, a mala privreda i svi zaposleni u kompaniji “Meita” znatno su doprineli smanjenju tog broja.

Izvor: RTS

Ostale vesti možete pročitati ovde.