Hrvatska: Zadatak na ćirilici “uznemirio pleterničke duhove”

Učiteljica u osnovnoj školi u Pleternici u Slavoniji podelila je učenicima prvog razreda radne zadatke iz matematike koji su bili napisani na ćirilici, a ovaj “incident” u malom slavonskom mestu izazvao je buru među ogorčenim roditeljima, koji su odmah stupili u kontakt s direktorom škole i gradonačelnicom Pleternice, navodi “Indeks”.

Hrvatski portal piše da je, “ne baveći se nivoom koncentracije učiteljice koja nije primetila kojim pismom su pisani podeljeni zadaci, neobično koliko je samo spominjanje ćirilice u školi uznemirilo pleterničke duhove”.

Navodi se da se “takođe čini da niko nije proverio o kojem jeziku se radi – naime, zadaci su napisani na bugarskom”.

“Meni su se obratili nezadovoljni roditelji i ja sam uputila taj predmet na Županiju. Oni su nadležni za školstvo, jer Grad nije osnivač ove škole. Zabrinuta sam i pitam se kontroliše li direktor dobro školu kad se u njoj događaju takvi propusti. Zabrinuta sam kao gradonačelnica i kao roditelj. Dete mi pohađa jednu od područnih škola”, kazala je “zabrinuta” gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić iz HDZ-a.

Direktor škole Hrvoje Galić rekao je portalu da je “dobio poziv od Županije”.

On je objasnio da se “ne radi o zadacima, već o uputstvima”.

“Iskreno rečeno, čitam ćirilicu, ali ovo ne znam da pročitam. Reč je o bezveznom i glupom nesporazumu”, ispričao je direktor škole.

Portal objašnjava da se Galić pre nekoliko meseci kandidovao za gradonačelnika Pleternice i izgubio na izborima od Jozićeve.

Ostale vesti možete pročitati ovde.