BEOGRAD: Kontrola taksi prevoza

Inspektori drumskog saobraćaja Sekretarijata za inspekcijske poslove vrše inspekcijski nadzor nad taksi prevozom putnika, uz asistenciju pripadnika Saobraćajne policije, saopšteno je iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Tokom izvedenih akcija u prekršaju su zatečena četiri taksi preduzetnika sa taksi dozvolama Grada Beograda. Zbog utvrđenih nepravilnosti izdat je prekršajni nalog u iznosu 40.000 dinara, doneta su i izvršena dva rešenja o isključenju vozila iz saobraćaja na deset dana, doneto je jedno rešenje o otklanjanju nedostataka u zadatom roku, a biće podneta i dva zahteva za pokretanje prekršajnog postupka.

Takođe je utvrđeno da tri taksi preduzetnika sa taksi dozvolama izdatim van grada Beograda obavljaju taksi prevoz na teritoriji grada, te su doneta i izvršena tri rešenja o isključenju vozila iz saobraćaja na deset dana. U daljem postupku biće podneti zahtevi za pokretanje prekršajnih postupaka.
Kontrolom taksi prevoznika na registrovanom taksi stajalištu „Blok 63” u Gandijevoj ulici, utvrđeno je da taksi prevoz obavlja lice koje nije registrovano za obavljanje taksi prevoza, te je doneto i izvršeno rešenje o oduzimanju vozila marke BMW 320D i po hitnom postupku je podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Tokom trajanja akcije, pripadnici Saobraćajne policije su preduzimali mere u skladu sa svojim ovlašćenjima.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *