Ignjat Rakitić sa ambasadorima Turske i Norveške u Raški

Predsednik Opštine Raška Ignjat Rakitić bio je danas domaćin neformalnog sastanka sa ambasadorima Republike Turske i Kraljevine Norveške. Njihove ekselencije ambasador Republike Turske  Tanžu Bilgič i Kraljevine Norveške Arne Bjornstad, upoznali su predsednika Opštine Raška sa planovima Turske i Norveške za dalja ulaganja ovih zemalja u regione  jugozapadne i jugoistočne Srbije.

Učesnici ovog neformalnog sastanka su se složili da bi izgradnja bolje putne infrastrukture svakako umnogome olakšala dovođenje stranih investitora u ove krajeve. Rakitić je naglasio da je izgradnja fabrike u Draganićima dobar primer zalaganja lokalne samouprave i Vlade Republike Srbije u cilju ponovnog ekonomskog oživljavanja ovog kraja. Rakitić je izrazio nadu da će i brojni drugi investitori, kako iz ove dve zemlje, tako i iz drugih zemalja uložiti svoj novac u ovu opštinu, obećavši tom prilikom da će lokalna samouprava Opštine Raška učiniti sve što je u njihovoj moći da privuče potencijalne ulagače.

Učesnici ovog sastanka su razgovarali i o turističkim potencijalima Raške oblasti, pre svega o Kopaoniku kao najvećem zimskom turističkom centru u Srbiji.

Naglašeno je i da bi otvaranje aerodroma u Lađevcima kod Kraljeva dodatno podstaklo strane turiste da u još većem broju posećuju, kako Kopaonik, tako i druge turističke potencijale naše opštine. Na kraju ovog neformalnog sastanka, predsednik Opštine Raška se zahvalio njihovim ekselencijama na poseti i izrazio nadu da bi njihova naredna poseta mogla biti zvanična u smislu otvaranja nekog novog fabričkog pogona u našem gradu.

Izvor: raski.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *