Vulin: Samo sam odgovarao na varnice iz Zagreba

Nikada nisam prvi pokrenuo niti izazvao polemiku sa Zagrebom, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin odgovarajući na pitanje da li oseća odgovornost u kreiranju atmosfere napetosti uoči posete predsednika Srbije Zagrebu.

“Ne, ne znam kako bi video odgovornost za nešto što nisam pokrenuo ni izazvao. Nisu prve reakcije došle iz vlade Srbije”, rekao je Aleksandar Vulin novinarima u Beogradu.

Vulin je prebacivanje odgovornosti za lošu atmosferu na Srbiju uporedio sa replikom iz filma “Balkanski špijun” – “Đura će ti oprostiti što te je tukao”.

“Država Srbija i Aleksandar Vučić ničim nisu izazvali lošu atmsoferu. Naprotiv, predsednik Vučić je prihvatio poziv za posetu Zagrebu i nadamo se da će poseta proći u najboljem raspoloženju i da će imati najbolje rezultate”, rekao je Vulin.

Podvlači, da od Vlade Srbije nikada nisu došle prve varnice koje bi izazvale komentare u Zagrebu, već samo komentari na reakcije iz Hrvatske.

“Nekada su ti komentari bili grublji, nekada manje grubi, ali nikada nismo pokrenuli polemiku”, naglasio je Vulin.

Zadovoljan je, kako kaže, što predsednik Vučić Srbiju vodi na državnički način, što vodi računa o interesima Srba u Hrvatskoj i interesima Srbije.

Izvor: RTS

Ostale vesti možete pročitati ovde.