Brnabićeva: Ne očekujem velike rezultate iako je Vučić pružio ruku

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić kaže da ne očekuje naročito velike rezultate od posete presednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu, ali da očekuje da se dijalog nastavi.

“U ovom trenutku ne čini mi se da imamo dijalog, imamo Srbiju koja pruža ruku, ali sa druge strane ne čujemo da su na dijalog spremni. Očekujem da počne dijalog i da poseta prođe u najboljem redu, to mi je u ovom trenutku važno”, rekla je Ana Brnabić.

Premijerka je naglasila da je predsednik Vučić još jednom pružio ruku i otišao u Hrvatsku, iako je njegovoj poseti prethodila “atmosfera neverovatna za jednu članicu EU”.

“Nije u redu da nekog državnika pozovete u posetu, da on na to pristane i da onda imate onakvu reakciju kao što ste imali. Danas imamo čak i proteste u Zagrebu”, rekla je Brnabićeva novinarima u Beogradu.

Brnabićeva je dodala da nije bilo zapaljive retorike iz Srbije, već da su pojedini političari samo reagovali na “neverovatne izjave iz Zagreba”, ali da je Srbija uvek spuštala loptu.

“Niko više nije uložio u hrvatsku nacionalnu manjinu od prethodne vlade Aleksandra Vučića. Uloženo je u obnovu kuće Bana Jelačića, u puteve, sve što je dogovoreno deklaracijom koju su u Subotici potpisali Vučić i Grabar Kitarović”, naglasila je premijerka.

Očekuje, da se dijalog Beograda i Zagreba nastavi.

Izvor: RTS

Ostale vesti možete pročitati ovde.