Orlić: Đilas se razume u partijske zloupotrebe i muljanje!

Član Predsedništva Srpske napredne stranke, Vladimir Orlić, izjavio je danas da se bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas bolje razume u “partijsku zloupotrebu države”, nego u teme vezane za razvoj Beograda.

 

Orlić navodi da kada su u pitanju teme vezane za Beograd, Đilas se pokazuje kao “bezidejan, neinformisan i nezainteresovan”, a kada je reč o “muljanju sa novcem, kreditima i tuđim dugovima”, kaže, da se Đilas, Šapić i “ostatak ekipe” nalaze na svom terenu.

On kaže i da izveštaj “radnog tela DS”, detaljno objašnjava kako Đilas i Šapić zarađuju – zaduživanjem bez pokrića uz politička obećanja da dug neće morati da se plati, guranjem zaduženih u kreditni ponor.

– Kad pretvore ljude u sopstvene doživotne dužnike i robove, svaki im dinar uzimaju godinama, a dug samo raste, Đilasu ne smeta da neko vraća tri puta više nego što je pozajmio. Jer je Đilasova lična korist prava slika njegovog shvatanja ekonomije – rekao je Orlić, navodi se u saopštenju SNS.

Kaže, da isti taj izveštaj DS-a, objašnjava i kako su u Đilasovo i Šapićevo vreme namešteni tenderi i konkursi i kako se “kralo i otimalo na svim nivoima”.

– Na to sigurno misli finansijski ekspert Đilas, kad pomene partijski plen. I kad pomene preduzeća poput Kolubare – nekada mašine za ispumpavanje para i finansiranje Đilasovih omladinaca iz Dveri, i Galenike – namerno uništavane u njihovo vreme, kojoj su namerno blokirali i licence za lekove, i Aerodroma – koji danas vredi višestruko u odnosu na Đilasov ekspertski period, a ne prodaje se, i PKB – koji je iz Đilasovih “zlatnih” rešenja izašao sa gubitkom od 100 miliona evra – navodi Orlić.

Takođe, istče da je u Đilasovo vreme bez posla ostalo pola miliona ljudi, na ulici i bez ikakve plate.

Ostale vesti možete pročitati ovde.