Martinović: Pozivam sve Srbe izbegle iz Hrvatske da glasaju za izbornu listu SNS!

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović pozvao je danas sve Srbe izbegle iz Hrvatske da na predstojećim izborima u Beogradu glasaju za izbornu listu “Aleksandar Vučić – zato što volimo Beograd”, jer samo pobeda te liste garantuje njihovu bolju integraciju u društvo i zaštitu njihovih prava.

Na konferenciji za novinare, Martinović je rekao da SNS podržava predstojeću posetu Vučića Zagrebu, iako predviđa da će srpski predsednik tamo biti izložen, kako se izrazio, “srbofobiji i antisrpskoj histeriji”, kao i optužbama da su Srbi jedini krivci za raspad Jugoslavije.

Martinović je ocenio da će Vučić umeti da se suoči hrabro i odlučno sa tim pritiscima na sebe i Srbiju i da će time pokazati da nije običan političar već državnik, koji ima sluha da odlazi i na mesta na kojima zna da mu neće biti prijatno.

On je rekao da Vučić u Zagreb ide u misiju mira i da bi unapredio dobrosusedsku saradnju i regionalnu stabilnost, ali da su svi svesni da on tamo odlazi u delikatnom trenutku.

Funkcioner SNS je rekao da će Vučić u Hrvatskoj, osim sa najvišim zvaničnicima te zemlje, razgovarati i sa Srbima koji tamo žive i da će insistirati na pitanjima njihove bezbednosti, imovinske sigurnosti i zaštite njihovih prava.

Na skupu su govorili i predstavnici udruženja izbeglih Srba Milan Žunić i Nenad Abramović, koji su pozvali svoje članove da svoje poverenje na izborima poklone listi okupljenoj oko SNS.

Odgovarajući na novinarska pitanja o dijalogu Beograda i Prištine i pravno obavezujućem sporazumu, Martinović je rekao da je prvo potrebno da se dijalog nastavi, kao i da se okonča unutrašnji političkidijalog o Kosovu, kako bi bilo poznati stavovi najznačajnijih delova društva o tom pitanju.

Martinović je rekao da će konačnu reč o tom pitanju dati građani.

Ostale vesti možete pročitati ovde.