Nastavljeni radovi na asfaltiranju Lipovačkog puta

Ekipe Javnog preduzeća „Beograd put“ nastavili su završne radove na sanaciji i asfaltiranju regionalnog puta, u naselju Glumčevo Brdo, koji je poznatiji i kao  Lipovački put .

Trenutno se izvode radovi  na deonici dužine  2000 metara dok je u predhodnoj fazi asfaltirano 8 kilometara. Tokom jučerašnjeg dana  izvođenje radova obišli su članovi Veća Gradske opštine Barajevo Borivoje Pavlović i Dragan Radojičić.

Siniša Mali: Opština Barajevo više nije zapostavljena!

Siniša Mali je istakao da se radi na asfaltiranju veoma važne deonice od 2,5 kilometara koja povezuje naselje Baćevac i Ibarsku magistralu. Trenutno se u Barajevu asfaltira još pet kilometara puta na pet različitih lokacija, dok je u prethodnom periodu urađeno 60 kilometara puteva u toj opštini, istakao je gradonačelnik.

On je precizirao da je reč o 20 kilometara regionalnih puteva, 20 kilometara gradskih ili opštinskih i 20 kilometara atarskih – nekategorisanih puteva.

– Barajevo više nije u zapećku i zapostavljano kako je bilo u prethodnih 20 godina. Samo je oko 100 kilometara primarne i sekundarne vodovodne mreže urađeno u Barajevu. Uskoro kreće i rekonstrukcija postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u naselju Gaj, dok će u narednim danima biti potpisan ugovor sa “Srbijagasom”, što će omogućiti gasifikaciju cele opštine – najavio je Mali i posebno se osvrunuo na izgradnju sportske hale u Barajevu za koju će grad obezbediti sredstva.

– Mislimo o svakom delu Beograda, svakom naselju i stanovniku bez obzira na to gde on živeo, a sve sa ciljem da ne postoji razlika u kvalitetu života na Vračaru, Starom gradu ili ovde u Barajevu – istakao je gradonačelnik i dodao da nikada nije bila bolja saradnja grada i Opštine Barajevo, što je bitno za građane.

Predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović zahvalio je Gradu Beogradu na sredstvima koja su obezbeđena za tu opštinu po raznim osnovama.

Ostale vesti možete pročitati ovde.