SPS: Lični stav Amfilohija i izraz njegovog animoziteta

Socijalistička partija Srbije (SPS) pozvala je mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve (SPC) Amfilohija da se “uzdrži” od iznošenja ličnih stavova o unutrašnjem dijalogu o Kosovu.

SPS je u saopštenju naveo da je izjava u kojoj je Amfilohije izrazio bojazan da politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića vodi izdaji Srbije i Kosova, “njegov lični stav i izraz samo njegovog animoziteta, a ne zvaničan stav Srpske pravoslavne crkve”.

“Pozicija SPS-a se ogleda u podršci inicijativi predsednika Srbije o pokretanju unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, koji ima za cilj da se iznađe pravično rešenje za sudbinu srpskog naroda i naših svetinja u južnoj pokrajini”, piše u saopštenju.

SPS je ocenio da izjava mitropolita SPC nije u skladu s “duhom hrišćanske tolerancije i međusobnog uvažavanja o kojima najviše govorimo tokom Božićnih praznika”.

“Naša je želja da se iznad svega održi jedinstvo našeg naroda i države po ovom važom pitanju, a ne da se izazivaju novi konflikti i međusobno optuživanje”, naveo je SPS.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *