Info 24 – Brnabić: Mogu da razumem frustriranost Vučevića

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da razume reakciju Miloša Vučevića povodom oslobađajuće presude nekadašnjem ministru Predragu Bubalu, saznaje redakcija portala info 24.

“Mogu da razumem Miloša Vučevića, zvala sam ga jutros telefonom, potpuno mogu da razumem tu frustriranost, mislim da je to još jedan dokaz da nam svakako trebaju reforme u pravosuđu”, kaže Brnabić.

Na pitanje da li ima problem s tom izjavom, ona je odgovorila: “Ne bih dalje. Mislim da sam dovoljno rekla u ovom trenutku”.

Brnabić je ironično konstatovala “šta god rekli bićemo krivi”.

Da smo ćutali, kaže, optužili bi nas za dogovor, a kad govorimo – to je pritisak na pravosuđe”.

Vučević je juče, reagujući na oslobađajuću presudu Bubalu, javno zapitao sudije kome služe – “narodu ili dokazanim lopovima”.

“Ovo više nema nikakvog smisla”, rekao je Vučević , ističući da ne govori kao potpredsednik SNS i kao gradonačelnik Novog Sada, već kao pravnik i običan građanin.

U oštrom reagovanju na ovu presudu, još jednu, kako navodi, u nizu oslobađajućih presuda ljudima, koje označava kriminalcima, Vučević poziva javnost da “ne ćuti više na sramne oslobađajuće presude najvećim kriminalcima, koji su ojadili državu i građane, i pita:

“Gospodo sudije, pitam vas ono što se narod Srbije pita svakoga dana – kada ćete početi da sudite po zakonima Republike Srbije, pravu i pravdi, a ne po sumi novca koju dobijate od dosovskih osvedočenih lopova, koji su sproveli najmonstruoznije pljačkaške privatizacije?”, zapitao se Vučević.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *