Info 24 – Ubedljiva pobeda SNS-a u Pećincima, Mionici, Kostolcu i Negotinu

Pravo glasa u svih pet opština imalo je 117.162 birača

U Pećincima i Mionici gde su danas održani lokalni izbori  lista “Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka – Socijalistička partija Srbije – Ivica Dačić” odnela je ubedljivu pobedu. Na osnovu 70 odsto obrađenih glasova lista “Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka – Socijalistička partija Srbije – Ivica Dačić” u Pećincima je osvojila čak 77,71 odsto glasova građana. U Mionici je na lokalne izbore izašlo 73,64 odsto građana, a Srpska napredna stranka osvojila je u tom mestu 65,3 odsto glasova.

U Negotinu su naprednjaci osvojili 70,53 odsto, a nisu prebrojani glasovi sa jednog biračkog mesta.

U Kostolcu je SNS osvojila 62,5 odsto, a velika je borba za drugo mesto grupe građana “Iskorak” i DS koje imaju 10 odsto, a cenzus prelaze još i Dveri i stranka Milana Krkobabića.

Za ulazak u lokalni parlament u Pećincima nadmetalo se šest izbornih lista i to: izborna lista Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić; LDP – Borisav Kostić; SRS – Dr Vojislav Šešelj; “Dostojanstveno, bez straha – Bata Marković-DS i LSV; Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma i izborna lista Za Pećince bez korupcije.

Četiri izborne liste proglašene su u opštini Mionica i to Aleksandar Vučić – SNS, DS Mionica Milan Gavrilović Ćićovan, Ivica Dačić – SPS – JS – Dragan Marković Palma- SRS – Dr Vojislav Šešelj i izborna lista Milan Krkobabić, PUPS.

I u Negotinu, čiji lokalni parlament ima ukupno 45 odbornika, za ulazak u lokalnu skupštinu takmičile su se četiri izborne liste. U toj opštini ima 72 biračka mesta. Na lokalnim izborima nadmetale su se izborne liste “Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić”, Demokratska stranka – prim Dr Momir Petkovic Moma; Ujedinjena seljačka stranka – Dragoslav Cvetković i izborna lista “Negotin bez korupcije” čiji je podnosilac istoimena grupa građana.

Na lokalnim izborima u Preševu učestvuje osam izbornih lista, od kojih su sedam liste albanskih partija i grupa građana, dok se na jednoj listi okupilo šest srpskih političkih partija i to – SNS, SPS, Pokret socijalista, Jedinstvena Srbija, PUPS i SRS i to na listi koja se zove “Aleksandar Vučić – za Srbiju jedinstveno”.

Na izborima u Preševu nadmetale su se izborne liste: Alternativa za promene; Demokratska partija Albanaca – Ragmi Mustafa; Demokratska unija Albanaca – Naser Aziri; Grupa građana Reforma za promene Demokratske partije Albanaca – Sami Saljihu; Partija za demokratsko delovanje – Adita Sinani; Demokratska unija doline – Skender Destani; Aleksandar Vučić – Za Srbiju jedinstveno i izborna lista Demokratska partija – Dželal Memeti.

Na izborima u Kostolcu takmičilo se pet izbornih lista: Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić; DS – Aleksandar Popov; Milan Krkobabić, PUPS – SRS, Dr Vojislav Šešelj; Grupa građana Iskorak – dr Zvonko Blagojević – Žarko Debeljački i izborna lista Srpski pokret Dveri.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *