header ad banner

Info 24 – Dačić sa zvaničnicima SAD i ministrima iz regiona

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas će, tokom boravka u Vašingtonu, razgovarati sa visokim američkim zvaničnicima i šefovima diplomatija zemalja regiona, sazanje redakcija portala Info 24.

Šef srpske diplomatije imaće bilateralni sastanak sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom.

Dačić će, takođe, u Beloj kući učestvovati na zajedničkom sastanku ministara spoljnih poslova regiona sa savetnikom za nacionalnu bezbednost SAD Herbert Rejmond Mekmasterom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je u sredu u Vašingtonu učestvovao na konferenciji Atlantskog saveta pod nazivom “Oblikovanje budućnosti Balkana u eri neizvesnosti”.

Atlantski savet je prethodno objavio na svom sajtu izveštaj o novoj američkoj strategiji za Balkan pod nazivom “Balkan napred: Nova strategija SAD za region”, u kome predlaže stalno američko vojno prisustvo u jugoistočnoj Evropi, zalaganje za “istorijsko pomirenje” sa Srbijom i obnavljanje reputacije SAD kao istinskog posrednika.

redakcija Info 24

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *