header ad banner

Info 24 – Slobodan Trkulja i Balkanopolis zapalili Sava Centar: Slavili smo ljubav i muziku koja nas je spojila!

 Maestralni umetnik Slobodan Trkulja & Balkanopolis održali su u subotu, 25.11, spektakularan koncert u beogradskom Sava Centru kao simbolično krunisanje dvadesetogodišnjeg zajedničkog rada i stvaralaštva, saznaje redakcija portala Info 24.

Koncert je započeo tako što je Trkulju uvelo obezbeđenje na koncert, kao nastavak stanta koji je sa vitezovima izveo prošli vikend u Delta Sitiju. Iz publike su se pojavili naoružani srpski srednjevekovni vitezovi, “oslobodili” Trkulju i izveli obezbeđenje napolje pred publikom koja je skandirala i prva numera Kiša je počela sa erupcijom oduševljenja.

Veče prepuno ljubavi, burnih emocija i maestralne muzike kojom su Balkanopolis i njihov energični frontmen Trkulja tri sata tresli dvoranu se završilo sa novim elektro zvukom “Balkanopolis 2.0” kojim su najavili novi iskorak.

Trkulja nije krio emocije, ganut prijemom koji je doživeo kod kuće, a njegovo emotivno pevanje je izmamilo i suze u publici.

“Nemojte mi zameriti ali večeras sam posebno emotivan. Srce mi preliva i beskrajno sam zahvalan na vašoj ljubavi i podršci. Balkanopolis već 20. godina stvara modernu tradiciju Srbije, muziku “tihe većine”, nas, običnih i jednostavnih ljudi koji prave vrednosti nalaze u malim delima punim ljubavi. Večeras slavimo ljubav i muziku koja nas je spojila,” rekao je Slobodan Trkulja pozdravljajući svoje goste i dvadesetogodišnje pratioce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publika je bila na nogama već posle prve pesme, pevajući horski sa Slobodanom i ushićeno prateći svaki ton i pokret na bini. Balkanopolis je zvučao energično, maestralno uigrano, stvarajući svoj jedinstven zvuk pred dupke punim Sava Centrom. Slobodan je dobio nezapamćene ovacije od deset minuta na sred koncerta za maestralno vokalno poigravanje u kom je horski učestvovala i publika.

Na koncertu su nastupili i članovi Balkanopolisa iz ranijeg perioda, Basista Ištvan Mađarić je bio odličan u pesmi Voda, naš svetski poznati gitarista Nenad Gajin je u furiozno brzom i energičnom Pitagorinom oru sa Trkuljom na klarinetu, i pijanista Aleksandar Banjac koji je sa Trkuljom na kavalu svirao numeru Noćno Putovanje dok je u publici sijalo hiljade svetala mobilnih telefona stvarajući neverovatan prizor.
Proslava dvadeset godina rada nije mogla da prođe bez iznenađenja. Slobodan Trkulja je svoju vernu publiku obradovao nastupom patrijaršijskog dečjeg hora “Zvonce”. Hor je učestvovao u novoj vrlo emotivnoj numeri koju je Trkulja napisao i koja je rasplakala pola dvorane.

Koncert se završio petominutnim pozivom na bis, na koji su Trkulja i Balkanopolis uzvratili sa još 20 minuta svirke uz koju je igrala cela rasprodata dvorana Sava Centra.

redakcija Info 24

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *