Info 24 – Darko Mladić, sin Ratka Mladića : Presuda mora da padne

„Presuda Mladiću mora da padne zbog Srbije i Srpske, a ne zbog Ratka. Srbija mora da bude prisutna u Hagu, a ne da svojim odsustvom osuđuje svoje ljude”, rekao je Darko Mladić, sin generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, osuđenog pred Haškim tribunalom na doživotnu kaznu zatvora, saznaje redakcija portala Info 24.

Kakvo je sada zdravstveno stanje generala Mladića?

– Tokom izricanja presude imao je sve vreme problem s pritiskom, tek u petak se koliko-toliko normalizovao. Svi su tada mogli da vide kako zatvorski lekar uporno ignoriše opasnost koju je visoki pritisak u tom momentu mogao da donese. Svi lekari kažu da visok pritisak za čoveka koji je više puta imao moždani udar može da bude poguban, ali u Hagu kažu da je to normalno stanje.

Zašto se krilo da Mladiću nije dobro tokom izricanja presude?

– To je njihov metod. Da advokat Ivetić nije ustao i rekao da su mom ocu merili tri puta pritisak, niko ne bi ni znao šta se dešava, već bi svi mislili da Mladić pokušava da inscenira nešto.

Hoće li konačno biti poslat u Srbiju na lečenje?

– Oni su svoj prvi politički cilj zadovoljili. Ono za šta su nas optuživali kada su pričali da mi želimo da ga izvučemo kući na lečenje sada je palo u vodu. Mi smo ubeđeni da on neće doživeti drugostepenu presudu ako bude ostavljen tamo. Insistiramo i dalje da lekari što pre dođu i da se general Mladić prebaci u Srbiju ili Rusiju na lečenje.

redakcija Info 24