header ad banner

Info 24 – Ana Brnabić u prvoj zvaničnoj poseti Kraljevini Norveškoj

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић боравиће 22. и 23. новембра 2017. године у првој званичној посети Краљевини Норвешкој, сазнаје редакција портала Инфо 24.

Тамо ће се састати са норвешком премијерком и највишим званичницима те земље, представницима пословних удружења и компанија, а присуствоваће и отварању изложбе Марине Абрамовић.

Циљ посете је унапређење укупних политичких односа две земље и даљи развој економске и привредне сарадње, пре свега у ИТ сектору, иновационом предузетништву и образовању, што је све заједно део агенде дигитализације и један од приоритета Владе Србије.

Брнабић се првог дана посете, 22. новембра, састаје са председницом Владе Краљевине Норвешке Ерном Солберг. Председнице две владе разговараће о свеукупним политичким и економским односима Србије и Норвешке.

Током дводневне посете Краљевини Норвешкој, председница Владе Србије састаће се и са министарком спољних послова Краљевине Норвешке Ине Ериксен Сореиде и представницима Одбора за спољне послове и одбрану норвешког Парламента, са којима ће разговарати о билатералним односима две земље, процесу европских интеграција и сарадњи у области безбедности и одбране.

У Норвешком институту за међународне односе, водећој истраживачкој институцији у области међународних односа у тој земљи, председница Владе Ана Брнабић одржаће предавање о европској перспективи Републике Србије и регионалној сарадњи.

Председница Владе Ана Брнабић, састаје се и са директорком Конфедерације норвешких послодаваца Кристин Скоген Лунд. Реч је о водећој организацији норвешких послодаваца која окупља и мале породичне фирме и велике мултинационалне компаније.

редакција Инфо 24

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *