header ad banner

Info 24 – Usvojen Predlog zakona o dopunama Zakona o državljanstvu Republike Srbije i Predlog zakona o poštanskim uslugama

Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници  Предлог закона о допунама Закона о држављанству Републике Србије, којим се ствара правни основ за централизовано вођење података о држављанству и Предлог закона о поштанским услугама. којим се обезбеђује већи степен заштите корисника  ових услуга, као и одговорост поштанских оператера и пошиљаоца, сазанје редакција портала Инфо 24.

Предлогом закона о допунама Закона о држављанству, преко централног регистра биће омогућено грађанима да прибаве уверење о држављанству било где на територији Републике Србије, без обзира на то где су уписани у евиденцијама држављања. Надлежни органи већ спроводе активности којим ће се повећати ефикасност у пракси, уштедети време како грађанима, тако и запосленима.

Сврха и основни разлози за доношење новог закона о поштанским услугама огледају се пре свега у подизању квалитета поштанских услуга, ефикаснијем функционисању поштанске мреже и унапређењу услова приступа тој мрежи. Такође, ово законско решење довело би до развоја тржишта поштанских услова, сходно потребама привреде и грађана. Тиме би се обезбедило да универзалне поштанске услуге буду у потпуности у складу са друштвеним, економским и технолошким окружењем.

 

Доношењем овог закона регулише се тржиште поштанских услуга, постиже се усклађивање са законодавством Европске уније, актима Светског поштанског савеза и захтевима Светаке трговинске организације.

редакција Инфо 24

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *