header ad banner

Info 24 – Digitalno nasilje, najveći problem sa kojima se deca susreću

Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, саопштила је поводом Међународног дана детета да је дигитално насиље један од највећих проблема са којима се деца сусрећу у савременом добу, истичући да је сходно томе подизање нивоа безбедности деце у дигиталном окружењу приоритет у активностима тог Министарства, сазнаје редакција портала Инфо 24.

Она је истакла да је Национални контакт центар за безбедност деце на интернету развио нову дигиталну платформу за пружање савета и пријаву штетних и узнемирујућих садржаја на интернету на адреси www.pametnoibezbedno.gov.rs, подсетивши да се сви грађани могу обратити Центру и на број телефона 19833.

„Едукатори Центра настављају редовне презентације у школама у Србији. Прошле недеље одржана су предавања за ученике и родитеље у основним школама у Сремској Каменици и у Смедереву, а до краја ове године обићи ће још око десет школа“, навела је Матић, подсетивши да су од почетка школске године одржане презентације у преко 20 школа за око 2000 деце и преко 600 родитеља.

Државни секретар је указала да је на новом сајту Центра сада омогућено школама, организацијама, групама грађана, не само да преузму едукативне презентације већ и да закажу предавање које ће представници центра одржати у њиховом граду или на њиховој друштвеној групи путем дигиталних канала.

редакција Инфо 24

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *