Info 24 – Sledeće nedelje odluka o vanrednim izborima

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić kaže da će verovatno sledeće nedelje njegova stranka doneti odluku o vanredni izborima, saznaje redakcija portala Info 24.

Vučić je ponovio da on nije za tu opciju jer smatra da bi izbori skrenuli pažnju sa velikih problema i ključnih pitanja koje je potrebno rešavati u narednih godinu-dve.

Takođe, rekao je da je SNS izgubila predsedničke izbore u Beogradu, ali je ubedljivo pobedila u ostatku Srbije i da “ne bi bilo fer da se na lokalnim izborima pokrivaju republičkim”.

“Ako izgubimo nije nikakav probelm, na kraju se živi od dela koja ste ostavili”, poručio je on. Vučić je rekao da je potrebno “pokazati ozbiljnost”, jer SNS ne treba da “liči na one koji se kriju iza psovki upućene njemu”.

“Tu nema politike, oni misle da je to dovoljno za osvajanje glasova”, rekao je Vučić.

Lider naprednjaka je ponovio i da većina u SNS ipak smatra da bi trebalo raspisati vanredne izbore, a njihov argument je da bi posle toga stigle “četiri godine potpunog mira”.

“Tako bismo 2022. godine imali i predsedničke i republičke i važne lokalne izbore, bilo bi dovoljno vremena da se završi posao pristupanja EU. To je snažan argument, ali ostao sam pri svom. Verujem da ćemo imati rešenje sledeće nedelje”, rekao je Vučić.

Predsednik SNS je rekao i da su ga pojedini iznenadili po broju osvojenih glasova u Beogradu na predsedničkim izborima.

 “Neki su dobili neočekivano mnogo glasova, ali neka ne brinu, nećemo im uzeti nijedan glas, kao što nismo ni tada. A ako oni zovu nekog sa strane, jer ne mogu da obezbede birališta u Beogradu, ne znam šta da kažem”, rekao je Vučić. On je najavio da će sredinom decembra otputovati u Moskvu na razgovore sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i osudio vršnjačko nasilje u Aranđelovcu i pozvao predsednicu Vlade Anu Brnabić, ministarsku pravde Nelu Kuburović i ministra prosvete Mladena Šarčevića da predlože nove mere radi suzbijanja takvih pojava.

Vučić je izjavio i da je ohrabrujuće da predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker Srbiju vidi kao članicu EU pre 2025. godine.

“Jučerašnja izjava predsednika Evropske komisije Žana Kloda Junkera je ohrabrujuća. Molio sam za konkretnije datume. To zavisi i od njih i odluke zemalja članica i odnosu preka Kosovu i Metohiji, ali je ohrabrujuće da predsednik Evropske komisije računa na Srbiju kao članicu EU pre 2025. To je za manje od sedam godina. Ovo je prvi put jasna vizura neše budućnosti”, rekao je Vučić.

On je rekao da na osnovu te izjave misli da bi Srbija 2023. godine mogla da bude članica EU.

“Mislim da je moguće da se dogodi, ali ne obećavam”, rekao je Vučić.

redakcija Info 24

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *