Info 24 – Sutra je Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma

Насиље које се догодило на немачким улицама и трговима 9. новембра 1938. године означило је почетак државно организованог, правно легитимисаног и јавно подржаног прогона Јевреја који је завршен убиством шест милиона недужних мушкараца, жена и деце. Тај догађај – познат као Кристална ноћ – сматра се симболичним почетком Холокауста и обележава се као Међународни дан борбе против фашизма и антисемитизма.

Поводом обележавања Међународног дана борбе против фашизма и антисемитизма 9. новембра 2017. године у 19 часова у Народном позоришту у Београду биће одржан Меморијални концерт. Тим поводом обратиће се министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, сазнаје портал Инфо 24.

Обележавању Међународног дана борбе против фашизма и антисемитизма ће присуствовати  и представници Скупштине Србије, Владе Србије, ветерани Другог светског рата, преживели заточеници логора смрти и преживели Холокауста, носиоци Ордена народног хероја, највиших ратних одликовања и медаља за храброст, представници дипломатског кора, јеврејске и ромске заједнице, верских заједница, великог броја научних института, музеја, архива, угледне личности из области културе, науке и образовања. Програмом је предвиђен Меморијални концерт који ће извести Оркестар и Хор „Реферо“ из Београда, диригент је Милош Марковић.

Организатор Меморијалног концерта је владин Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

редакција Инфо 24

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *