Info 24 – U okviru programa Exchange 5 podrška za osam lokalnih samouprava

 Седам градова и једна општина добиће у оквиру програма Exchangе 5 стручну помоћ у области локалног стратешког планирања и програмског буџетирања као важног процеса шире реформе управљања јавним финансијама чији је циљ утврђивање приоритета и сврсисходнија потрошња и ефикасније пружања услуга јавне управе, сазнаје редакција портала Инфо 24.

На Конкурс за подршку локалним самоуправама у планирању и програмском буџетирању у оквиру Програма Exchange 5 пријавила се 41 локална самоуправа, а Комисија за евалуацију и селекцију донела је одлуку да буду подржани: Вршац, Шабац, Ниш, Београд, Пожаревац, Нови Сад, Сремска Митровица и Велико Градиште. Иако је иницијално било планирано да Програм Exchange 5 по овом конкурсу подржи шест локалних самоуправа, због великог интересовања и задовољавајућег квалитета пријава, одлучено је да се тај број повећа на осам.

У оквиру Програма Exchange 5, током 2018. године биће расписан још један Конкурс за подршку локалним самоуправама у планирању и програмском буџетирању током кога ће бити подржан додатни број локалних самоуправа.

Програм Exchange 5 финансира ЕУ у оквиру Националног програма ИПА 2014, а спроводи га Министарство државне управе и локалне самоуправе у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина. У оквиру овог Програма, поред помоћи у програмском буџетирању, локалне самоуправе које ће бити изабране на посебном конкурсу добиће и стручну и финансијску подршку у области управљања имовином.

редакција Инфо 24

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *