Info 24 – Ministarstvo i AKS partneri na putu reformi pravosuđa

Министар правде Нела Кубуровић састала се са председником Адвокатске коморе Србије Виктором Гостиљцем, са којим је разговарала о сарадњи министарства и те коморе.

Гостиљац је поздравио консултативан процес у вези са променама Устава Србије у области правосуђа, као и недавну уредбу Владе Србије у вези са начином опорезивања адвоката.

Министарка правде је указала да се предстојеће измене Устава односе искључиво на судску грану власти и организацију јавног тужилаштва, у циљу јачања независности и одговорности правосуђа, те да Министарство правде у овом процесу нема мандат да предлаже измене осталих одредаба Устава.

Министарка Кубуровић и Гостиљац су се усагласили да су адвокати партнер Министарству правде на путу реформи правосуђа, као и да је неопходна заједничка сарадња у свим кључним областима.

Једна од тема састанка била је и доношење Закона о бесплатној правној помоћи, где су се министарка Кубуровић и председник АКС усагласили да ће бити настављен заједнички рад на изради нацрта тог закона како би се дошло до усаглашавања ставова адвокатуре и цивилног сектора.

Састанку су присуствовали и Јасмина Милутиновић, Зора Добричанин Никодиновић и Драгослав Љубичановић.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *