Info 24 – Druga Balkanska olimpijada umetnosti i igre

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je Domu Garde na Topčideru svečanom otvaranju “Druge Balkabnske olimpijade umetnosti i igre” koja se 4. i 5. novembra održava u organizaciji Balkanske alijanse i uz podršku Ministarstva odbrane Republike Srbije i Generalštaba Vojske Srbije, saznaje redakcija Info 24.

Svečano otvaranje, u Kongresnoj sali Doma Garde, počelo je Paradom zastava i revijalnim defileom svih takmičara, dce vedrih i srećnih lica.

“Poštovani roditelji i draga deco, dobro došli u Srbiju. Velika mi je čast da vam u ime Ministarstva odbrane kažem koliko ste nam dragoceni i dobrodošli gosti. Želim vam da budete bolji nego što smo bili mi i da vaša generacija nikad ne upozna rat. Želim vam da zemlje u kojima odrastate i živite budu vredne vaše dobrote i lepote. Želim da se zaljubite u Srbiju, da se uvek vraćate u Srbiju i vidite koliko je lepo i veliko mesto u kome boravite. Želim vam da volite vaše zemlje onoliko koliko mi volimo našu Srbiju” – poručio je ministar Vulin prilikm otvaranja manifestacije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na “Balkanskoj umetničkj olimpijadi” više od hiljadu učesnika, dece i omladine Rusije, Grčke, Bugarske, Makedonije, Rumunije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Belorusije, Jermenije, Moldavije i Srbije već drugu godinu zaredom prikazuju svoj talenat kao instrumentalisti, vokalni solisti, horisti i igrači. Osim takmičarskog, ovom projektu iz sfere kulture i obrazovanja, cilj je razvoj međunarodnih prijateljskih odnosa Srbije sa državama Balkana, Evrope i Rusije, kao i obogaćivanje obrazovnog sistema i vaspitanja i patriotske svesti balkanskih zemalja.

“drugom Balkanskom olimpijadom” otvara se godišnji kalendar “Balkanske alijanse” nakon koje sledi “Internacionalna omladinska olimpijada umetnosti i igre” u Sofiji u decembru. Početkom marta 2018. godine Balkanska alijansa organizuje “Balkanski olimpijski festival umetnosti i igre” u Nišu, dok je krajem marta sledeće godine u Solunu zakazana “Kontinentalna olimpijada umetnosti i  igre”. Svaka manifestacija iz kalendara se realizuje uz podršku najvećih instanci državnih institucija i ambasada zemalja učesnica. N kraju se organizuje najveća “Olimpijada umetnosti i igre” koja se održava u Moskvi, gde će najbolji od najboljih sa Balkana imati priliku da predstave svoje zemlje.

redakcija Info 24

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *