Info 24 – Mihajlović: Niko ne može da prisiljava žene da rađaju

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je da je iznenađena polemikama u javnosti o tome da žene moraju da rađaju da bi obnovile srpstvo i istakla da ih na to ne treba prisiljavati, jer one vode računa o svojoj porodici i državi, saznaje redakcija Info 24.

“Pustite žene da rađaju kada one to žele i nemojte ih prisiljavati na to. One vode računa i o svojoj porodici i o svojoj državi”, rekla je Mihajlovićeva, koja je i potpredsednica vlade, novinarima uoči početka samita o ženskom liderstvu.

Ona je kazala da je iznenađuje to što svaki dan u novinama može da pročita ono što govore crkveni velikodostojnici gde jedni kažu da su žene u Srbiji ubile više dece od Hitlera, dok patrijarh kaže da bi trebalo više da rađaju da bi obnovile srpstvo.

Zorana Mihajlović smatra da su takvi komentari nepotrebni.

“Misim da nema žene na svetu koja ne želi da ima dete, da ga neguje, gleda, brine o njemu i raduje se njegovom napretku”, dodala je.

Podsetila je da žene ranije nisu mogle da iznesu svoje mišljenje kada je Srbija bila u ratovima i da budu na onim mestima gde su se donosile odluke, ali su “bile tu kada su njihova deca, muževi i braća odlazili u rat, a odatle se možda nisu vratili ili su se vratili bez ruku i nogu”.

redakcija Info 24

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *