SPEKTAKL U BATAJNICI! Vučić poručio: ŽIVELA SRBIJA I SRPSKO-RUSKO PRIJATELJSTVO!

Vojna vežba “Sloboda 2017” povodom Dana oslobođenja Beograda uspešno je izvedena na aerodromu u Batajnici, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić i okupljeni građani mogli su da vide raznovrstan program

14:11 – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je Sergeju Šojguu na poklon paradni bodež. Vučić se tokom ceremonije primopredaje “migova” zahvalio Šojguu i Putinu na poklonjenom oružju.

– Nadam se da ćemo saradnju uvećavati u budućnosti. Živela Srbija i srpsko-rusko prijateljstvo!

14.00 – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da moramo da budemo jaki da bismo bili poštovani i da bi se čula naša reč.

– Nova oprema vojske nije pretnja nego dokaz da cenimo život. Više od 100 ratova vođeno je za Beograd, položili smo milione žrtava u borbi protiv zla. Ovde danas pred našim vojnicima i tehnikom mirno kažem da smo spremni da se branimo. Niko neće moći da napadne Srbiju nekažnjeno, branićemo otadžbinu – rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

On se u govoru zahvalio predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i ministru odbrane Sergeju Šojguu na oružju.

Vučić je rekao da moramo da budemo jaki da bismo bili poštovani i da bi se čula naša reč.

– Cilj je da se rode i umru generacije koje neće pamtiti rat i koje će misliti dobro o sebi – istakao je Vučić.

13.55 – Zavrešen dinamički deo prikaza “Sloboda 2017” 

13.45 – Posle pešadisjkih ešalona nastupili su motorizovani ešaloni snaga za reagovanje Vojske Srbije.

13.40 – Predstavljeni vojnici opremljeni po “Projektu 1.500”. Reč je o vojnicima sa najsavremenijim naoružanjem i optoelektronskim posmatračkim uređajima. 

13.35 – Nalet aviona “mig 29” koji se nalaze u naoružanju Vojske Srbije. Nakon toga sledi demonstracioni skok padobranaca Vojske Srbije.

13.10 – Pripadnici akro-grupe “Striži” iz Rusije sa šest aviona “mig 29” izvode dinamičan program vrhunske tehnike pilotiranja. Neke delove programa prikazuju prvi put van granica Rusije.

12.56 – Leti ešalon iz sastava ratnog vazduhoplovstva Vojske Srbije.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *