PREDSEDNIK VUČIĆ O NOVINARIMA ZAUSTAVLJENIM NA VRATIMA BIA: Trebalo je da ih puste, što me štite kad mi to nije potrebno!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne zna zašto nisu svi novinari pušteni na prijem povodom Dana BIA

On je objasnio da on nije otišao na prijem iz protesta, jer smatra da niko nije morao da ga štiti od novinarskih pitanja.

– Meni, za razliku od svih drugih, ne smeta nijedno pitanje i zato, iako mnogo volim Batu Gašića (direktor BIA) i veoma cenim njegov rad, nisam mogao da dopustim da neko ne uđe. Pa šta može da uradi, da postavi pitanje?

Vaše je da odgovorite na pitanje, da pobedite argumentima, a ne da ne dozvolite nekome da ne postavi pitanje –  rekao je predsednik Vučić dan nakon što nekoliko novinara iz različitih redakcija nije dobilo odobrenje da prisustvuje svečanosti povodom obeležavanja dana Bezbednosnoinformativne agencije. 

Dvoje novinara je objavilo da nisu pušteni u prostorije BIA na obeležavanje dana te službe jer nema “bezbednosnih uslova”.

– Nije bilo do bezbednosne provere, Gašić mi je sve to drugačije objasnio. Trebalo je sve da ih pusti. Ja sam gost, što brineš kako ću ja da odgovorim. Što me štitiš, a da mi to nije potrebno –  dodao je Vučić.

VUČIĆ: Sloboda informisanja nikome ne može da bude uskraćena!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *