VALjEVO: DUŠANOVA ULICA USKORO SREĐENA, DOGODINE I VUKA KARADŽIĆA

Nakon radova na rekonstrukciji Dušanove ulice od Ulice vladike Nikolaja do Karađorđeve, koje finansira JP Putevi Srbije, i rekonstrukcije vodovodne mreže za koju je novac obezbedio Grad, biće rekonstruisani sredstvima iz budžeta trotoari u Dušanovoj ulici.

Načelnik Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović objašnjava da su prvobitno bili planirani samo radovi na rekonstrukciji ulice, koja je i regionalni put i koje finansira JP Putevi Srbije, ali je gradsko rukovodstvo, u dogovoru sa rukovodstvom Vodovoda, odlučilo da se pre tih radova rekonstruiše i vodovodna mreža koja je stara preko 40 godina. Kasnije je odlučeno da se u budžetu obezbedi novac i za rekonstrukciju trotoara, što je, kako kaže Trifunović, logična odluka s obzirom na to da su u lošem stanju.

Takođe će biti urađen trotoar u Pantićevoj ulici od Dušanove do Radničke ulice.

Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Dušanovoj ulici od Ulice vladike Nikolaja do Pantićeve su završeni, u toku je asfaltiranje i, prema najavama, biće završeno do kraja nedelje. U delu od Pantićeve do Karađorđeve već su počeli radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže koji će biti završeni u narednih desetak dana, nakon čega će uslediti asfaltiranje ulice.

Prema nezvaničnim saznanjima INFO24.rs, sledeće godine biće rekonstruisana Ulica Vuka Karadžića od mosta na Kolubari do Železničke ulice, tako da će jedina nesređena ulica u centru grada konačno dobiti bolji izgled. U planu je da se uradi rekonstrukcija kolovoza, trotoara i javne rasvete.

Postoji ideja da se trotoar u Ulici Vuka Karadžića uradi behaton pločama, poput trotoara u Karađorđevoj ulici,kažu u rukovodstvu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *