header ad banner

ERDOGAN U NOVI PAZAR LETI HELIKOPTERIMA OD 130.000.000$! Predsednik Turske ima jače obezbeđenje OD PUTINA I BAJDENA!

Specijalnim avionom u Srbiju dopremljena dva najmodernija helikoptera ‘sikorski’, koje je gotovo nemoguće srušiti

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, koji se nalazi u višednevnoj poseti Srbiji, danas će sa svojim saradnicima iz Beograda u Novi Pazar odleteti u dva najmodernija helikoptera ‘sikorski’, koji vrede čak 130 miliona dolara, saznaje Info24.rs!

Ove letelice su specijalnim avionom u ponedeljak u našu zemlju dopremljene iz vojne baze u Ankari.

Reč je, objašnjavaju upućeni, o helikopterima najnovije generacije, koje je gotovo nemoguće srušiti i koji ispunjavaju najviše bezbednosne standarde.

– Erdogan posle prošlogodišnjeg pokušaja puča izuzetno brine o svojoj bezbednosti, a ove letelice, od kojih je svaka plaćena po 65 miliona dolara, jesu najbezbednije na svetu. Zato je odlučio da sa njima leti iz Beograda na Pazar… – objašnjava sagovornik Info24.rs i navodi da je turski lider imao još jedan zahtev koji se tiče njegove bezbednosti:

– Predsednik Turske insistirao je da se čitav pojas oko administrativne linije sa KiM sa naše strane maksimalno obezbedi, kako bi se sprečila mogućnost bilo kakvog upada terorista sa Kosmeta. Turski obaveštajni podaci govore da je na Kosovu mnogo sledbenika Erdoganovog smrtnog neprijatelja imama Fetulaha Gulena, o čemu su turski obaveštajci obavestili srpske kolege. U svakom slučaju učinjeno je sve da bi se bezbednosni rizici sveli na apsolutni minimum kako bi čitava poseta prošla u potpunom miru… – zaključuje naš izvor.

Erdogana je uz najviše državne počasti juče u Palati Srbija svečano dočekao predsednik Vučić, posle čega je usledio sastanak dvojice lidera u četiri oka.

– Protokolom je bilo predviđeno da sastanak traje oko 45 minuta, a Vučić i Erdogan su se u razgovoru zadržali više od sat vremena.Razgovor je protekao u srdačnom i prijateljskom tonu, a turski predsednik je sve vreme Vučića oslovljavao sa ‘prijatelju’. Erdogan je poručio da će posle ove posete mnoge nove turske kompanije doći da ulažu u Srbiju jer je Srbija za Tursku od izuzetnog značaja – kaže naš izvor iz srpske delegacije.

U Beogradu je juče potpisano 12 strateških dokumenata između dve države (vidite okvir). Danas će u Novom Pazaru biti potpisana još četiri, od kojih je svakako najznačajniji onaj s turskom kompanijom “Taip”, koja će investirati u Kraljevo i u tom gradu zaposliti 2.500 ljudi.

Na zajedničkoj konferenciji za medije Vučić je istakao da Srbija oseća Tursku kao svog prijatelja.

– Želimo najbolje moguće odnose sa Turskom. Nije ovo 1389. godina, ovo je 2017. godina i odnosi dve zemlje u budućnosti će biti sve bolji. Izuzetno sam zadovoljan postignutim sporazumima, koji pored svega doprinose ekonomskoj saradnji – naveo je Vučić i posebno se zahvalio turskim investitorima, pozvavši ih da još više ulažu u našu zemlju.

On se osvrnuo i na podršku zvaničnog Beograda legalno izabranoj vlasti u Turskoj.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *