header ad banner

STIŽE ERDOGAN, ZATVARA SE POLA GRADA Maršruta turskog predsednika stroga tajna, ali OVE ULICE bolje izbegavajte

Beograđane večeras i sutra očekuje potencijalni saobraćajni haos, pošto će pored mnogobrojnih radova koji su zatvorili pojedine ulice, poseta turskog predsednika Redžepa Erdogana dovesti do potpunog kolapsa! Avion sa visokim gostom trebalo bi, koliko je do sada poznato, u toku večeri da sleti na aerodrom “Nikola Tesla”, nakon čega sledi početak bezbednosne akcije koja će trajati narednih 48 časova.

Prema onome što je do sada poznato, Erdogan će ovo veče i sutrašnji dan provesti u prestonici, dok je za sredu planirana poseta Novom Pazaru, posle koje će se vratiti u Beograd pre nego što krene nazad za Ankaru.

Procene su da će mere bezbednosti biti veće nego prilikom Putinovog ili Bajdenovog dolaska, ali i da će očekivani saobraćajni kolaps “zaseniti” onaj koji su ruski i američki zvaničnik ostavili za sobom. Najavljeno je da će oko 3.000 domaćih policajaca regulisati stanje na kolovozu, koji će, zlosluti se, ili biti blokirani i prazni, ili igla neće imati gde da padne.

Zato i ne čudi što policija ni ne pomišlja da obelodani kuda će se Erdoganova kolona kretati tokom boravka u Beogradu, kao ni koje će saobraćajnice, i kada, biti delimično ili potpuno zatvorene.

Nakon što gosti iz Ankare slete na aerodrom “Nikola Tesla”, slobodna vožnja Novim Beogradom verovatno neće dolaziti u obzir. Neke od ulica koje vode od Surčina ka centru grada sigurno će biti zatvorene, a možda i jedan od mostova. Nedavna poseta grčkog predesednika Pavlopulosa pokazala je da, uz radove na putevima, i manja blokada dovodi do kolapsa, te ako vas put vodi ka Novom Beogradu, Zemunu ili Surčinu, možda bi trebalo da se odlučite za alternativne rute.

Sutrašnji planovi takođe su nepoznanica, no kako je Palata Srbija nezaobilazna destinacija svih visokih zvaničnika, pretpostavlja se da će bar u jednom trenutku bulevari Mihajla Pupina i Nikole Tesle, ali i okolne saobraćajnice, biti zatvorene za vozila.

– Promene režima vozila verovatno neće biti, već će nam policija samo nekoliko minuta ranije javiti da zaustavimo autobuse, tramvaje ili trolejbuse, dok kolona ne prođe. Ta čekanja ne bi trebalo da traju više od nekoliko minuta, ali sa ovoliko radova na putu, sigurno da će biti mnogo duža, te molimo putnike za strpljenje – kažu iz GSP-a.

Pojedini mediji preneli su da Erdogan sa sobom dovodi i 50 ličnih telohranitelja, i još 185 privrednika. Kada se tome doda i pratnja predsednika Srbije Aleksandra Vučića i drugih političara, kuda god da prođu, kolone blindiranih automobila se neće pomeriti brzo.

Vrlo verovatno je da će Erdgogan u nekom trenutku završiti na Andrićevom vencu, što zbog Predsedništva Srbije, što zbog ambasade Republike Turske u obližnjoj Krunskoj ulici. To bi značilo zatvaranje ulica Andrićev venac, Kralja Milana, Kneza Miloša, Krunske ulice (minimum dela između Resavske i Kralja Milana), a verovatno i Dragoslava Jovanovića, Trga Nikole Pašića i nakratko svih drugih deonica kojima bi se do Predsedništva došlo. Naravno, i nekog od mostova, Brankovog ili Gazele.

U svakom slučaju, Beograđanima se preporučuje da sutra na posao krenu mnogo ranije, kako ne bi kasnili čak i ako upadnu u gužvu. Poželjno je obuti udobne patike, te da lako “iskoče” iz prevoza ako procene da će neku maršutu brže preći peške nego u tramvaju. Pored patika, obavezan aksesoar neka budu i – čelični živci.

info24.rs

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *