BEOGRAD: SAMOHRANOJ MAJCI OBEZBEĐEN KROV NAD GLAVOM: SNS prikupila pomoć za iseljenu porodicu Petrović!

Opštinski odbor Srpske napredne stranke Vračar prikupio je pomoć za porodicu Petrović koju su u Njegoševoj 65 iselili sudski izvršitelji, na osnovu pravosnažne odluke suda po privatnom sporu

– Opštinski odbor SNS Vračar organizovao je danas prikupljanje priloga članova stranke za pomoć Dobrili Petrović, kćerki Snežani i njenoj deci…Prikupljeno je dovoljno sredstava i plaćena je jednogodišnja stanarina za porodicu Petrović koja je tako ponovo dobila krov nad glavom – navedeno je u saopštenju.

SNS je tako pokazala da brine o svakom građaninu i u slučajevima kada država ne može da pomogne.

U SNS su se osvrnuli i na događaje ispred opštine i protest koji je danas održan povodom iseljenja.

– Zapanjeni smo današnjim ponašanjem i licemerjem bivših opštinskih čelnika sa Vračara i Ðilasovih saradnika Branimira Kuzmanovića i Bogdana Tatića, koji su protestovali ispred opštine Vračar zloupotrebaljavajući nesreću porodice Petrović – navode u SNS.

Objašnjavaju da je Kuzmanović godinama kao predsednik opštine odbijao da primi na razgovor Dobrilu Petrović, a opština Vračar, je dok ju je on vodio, 2007. godine, odbila njen zahtev da se umeša u sudski spor i tako je ostavila da se sama bori na sudu za svoja prava.

– Tako su Kuzmanović i Tatić, kao i Demokratska stranka, prvo kumovali problemu u kome se našla porodica Petrović, a potom bez obraza dolaze da protestuju kao da niko ne zna šta su radili – ukazuje se u saopštenju.

Kažu i da je javnost odavno upoznata da je u Gradskoj opštini koju su vodili Kuzmanović i Tatić nestalo 70 stanova i 5354 kvadratnih metara poslovnog prostora.

– SNS je stranka naroda i uvek ćemo biti na strani običnih ljudi spremni da pomognemo. Više od dve hiljade članova naše stranke koji su se u roku od nekoliko sati odazvali da pomognu pokazali su da je tako – naglašava se u saopštenju.

Nešto ranije danas oglasila se i Dobrila Petrović koja je zahvalila SNS i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pomoći koju je njena porodica dobila i navela da će godinu dana biti bez briga oko toga gde će stanovati.

DS JE KRIVA ZA MOJU UŽASNU SUDBINU: Žena koja je izbačena iz stana zahvalna Vučiću koji je zbrinuo nju i njenu porodicu!

Ona je i apostrofirala Kuzmanovića i Tatića “kao krivce” za iseljenje jer su, kaže 2007. godine odbili da se opština umeša u sudski proces.

Petrovići su živeli u stanu kao “zaštićeni stanari” a islejeni su zbog sudske oidluke da se u procesu restitucije stan vrati nekadašnjim vlasnicima.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *