Info 24 – VUČIĆ: A neki su mi se smejali zbog “migova” – NISU ZNALI DA KAD SE DOGOVORIM S PUTINOM, ONDA JE TO ZAVRŠENO!

Srbija će uskoro imati operabilnih 10 “migova 29”, što je, u poređenju sa regionom, ubedljivo najznačajniji broj i na tome se neće stati, jer je želja da se građani osećaju sigurno, izjavio je danas predsednik Republike Aleksandar Vučić

Dodao je da će u subotu imati važan telefonski razgovor sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

– Zahvaliću se na pomoći, jer smo to dobili pod najpovoljnijim mogućim uslovima, a mi ćemo nastaviti da jačamo svoju armiju – rekao je predsednik Srbije.

– Mi nikakve sukobe nećemo i ne želimo, ali hoćemo da budemo sigurni da smo u stanju da zaštitimo, sačuvamo i odbranimo našu zemlju – rekao je Vučić, nakon otvaranja fabrike u Rumi.

Stanje u vojsci, smatra predsednik, neuporedivo je bolje nego što je bilo ranije, a podsetio je da, kada je on postao ministar odbrane, da tada nije bio nijedan MiG 29.

– Imali smo jedan plus jedan MiG 21, kao i dva MiG-a 29 van resursa. Nemojte da zaboravite da sam više puta rekao da sam bio izložen podsmesima i napadima kako nikada neće stići ti Migovi, videli ste da ih nisam čak čekao na aerodromu, zato što se podrazumeva da, kada narodu i građanima kažem da sam se dogovorio sa predsednikom Putinom, to znači da će to biti urađeno – rekao je predsednik.

Vojnici će biti zadovoljniji, ističe Vučić i kaže da će imati “značajno, veoma značajno povećanje plata”.

– Da li je to dovoljno – nije, ali i sledeće godine, kada dođe kumulativno, kada računate, biće značajno više. Oni nemaju manje u odnosu na ono što su imali pre smanjenja, sada će imati značajno više, tako da verujem da je vojska danas mnogo jača, a vi ćete imati priliku 20. oktobra da vidite kako treba da izgleda opremljeno 1.500 vojnika naše specijalne brigade, ali videćemo da li će biti još nekih – rekao je Vučić.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *