MINISTARSTVO PRAVDE DEMANTUJE NAVODE MEDIJA: Marjanović nije pokušao da se ubije u pritvoru!

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Republike Srbije najoštrije demantuje pisanje pojedinih medija u vezi sa pokušajem samoubistva Zorana Marjanovića (1978) koji se nalazi u pritvoru u Okružnom zatvoru u Beogradu po rešenju Višeg suda u Beogradu za krivično delo ubistvo

Neistine koje su se pojavile u odredjenim medijima, ne samo da ometaju tok istrage, nego i unose nemir među građane, koji imaju pravo da budu istinito obavešteni. S tim u vezi ističemo da Zoran Marjanović nije pokušao da izvrši samoubistvo u Okružnom zatvoru u Beogradu kako su pojedini mediji objavili.

Podsećamo da se Zoran Marjanović, osumnjičen za ubistvo supruge, nalazi u pritvoru od 16. 9. 2017. godine. Prema ovom licu lišenom slobode, kao i u drugim slučajevima, primenjuju se sve procedure predviđene Zakonom o izvršenju krivičnih sankcija.

Takođe napominjemo da Zoran Marjanović od početka boravka u pritvoru poštuje kućni red Ustanove u kojoj se nalazi i da nije zloupotrebio sredstva za održavanja lične higijene, koja su prema Zakonu o izvršenju krivičnih sankcija, dostupna licima lišenim slobode.

S obzirom da je reč o licu koje se nalazi u pritvoru, svako iznošenje drugih detalja značilo bi kršenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti zbog čega pozivamo sredstva javnog informisanja da se uzdrže od objavljivanja neistinitih i neproverenih informacija.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *