Info24.rs – Jubilarna Beogradska Rolerijada

Udruženje «Beogradska Rolerijada», pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda (Sekretarijat za sport i omladinu), i uz podršku Ministarstva za omladinu i sport Srbije, organizuje jednu od najatraktivnijih manifestacija u centru Beograda – 20. Beogradsku Rolerijadu, saznaje redakcija Info 24

Jubilarna Beogradska Rolerijada se održava u subotu, 23. septembra, od 9:00 do 23:30, pod novim imenom – Rolerijada PLUS i uz moto – Beograd na točkićima!

Povodom jubileja, organizatori predstavljaju novi koncept manifestacije, koji podrazumeva da se od ove godine, deca i stariji neće više družiti i  takmičiti samo na rolerima, već i na triciklićima, raznim biciklićima, trotinetima, skejtu, hoverbordu, segveju… Time će se proširiti druženje  kroz rekreaciju na što više onih koji uživaju da provode vreme na otvorenom na malim točkovima.

Osim  toga, novina je podela celog prostora na 5 takmičarskih nezavisnih ceelina:

ZONA 1 – POLI PORODIČNA ZONA – trg Republike

ZONA 2 – FLY LONDON ROLERLAND – Terazije

 ZONA 3 – TURNIR U INLINE HOKEJU – Vasina

 ZONA 4 – DACIA ROLER I BICIKL POLIGON SPRETNOSTI – Vasina

 ZONA 5 – NAXI SLALOM ZONA – TERAZIJE/TRG REPUBLIKE

 

U cilju proslave 20 godina od prve Beogradske rolerijade, organizuju se 3 zabavne zone:

ZONA 1 – BELGRADE DANCE FUSION – NOIZZ STAGE – trg Republike

 ZONA 2 – VELIKA ROCK AND ROLLER SVIRKA – trg Republike

 ZONA 3 – FITNESS FESTIVAL – Studentski plato

 

 Takmičarski program 20. Beogradske Rolerijade:

09:00 – PREUZIMANJE STARTNIH BROJEVA I PRIJAVLJIVANJE UČESNIKA

11:00 – 11:15–DEFILE POBEDNIKA IZ PREDHODNIH 19 GODINA

 11:15 – 11:30– SVEČANO OTVARANJE – bina na Trgu Republike

 

ZONA 1: POLI PORODIČNA ZONA- trg Republike

 

 • 11:30 – 12:25 – ROLER TRKE ZA DECU

trasa: Trg Republike – Vasina – Okretnica autobusa 31 –  Vasina – Trg Republike

Deca se takmiče u 3 starosne kategorije: do 7 god. od 8 do 11 god. od 12 do 15 god.

 

 • 12:25 – 12:30 – ZABAVNI PROGRAM

 

 • 12:30 – 13:00 – TRKE NA TRICIKLIMA

trasa: Trg Republike (u krug oko pešačkog ostrva)

U ovim trkicama učestvuju posebno dečaci i devojčice do 4 godina starosti. Deca voze jedan krug.

 

 • 13:00 – 13:30 – TRKE NA BICIKLIMA BEZ PEDALA

trasa: Trg Republike(u krug oko pešačkog ostrva)

U ovim trkicama učestvuju zajedno dečaci i devojčice do 5 godina starosti. Deca voze jedan krug.

 

 • 13:30 – 13:35 – ZABAVNI PROGRAM

 

 • 13:35 – 14:00 – TRKE NA BICIKLIMA SA 4 TOČKA

trasa: Trg Republike (u krug oko pešačkog ostrva)

U ovim trkicama učestvuju zajedno dečaci i devojčice od 6 do 8 godina starosti. Deca voze dva kruga.

 

 • 14:00 – 15:00 – TRKE NA TROTINETIMA (DECA)

trasa: Trg Republike (u krug oko pešačkog ostrva)

U ovim trkicama učestvuju zajedno dečaci i devojčice do 5 godina starosti. Deca voze jedan krug.

 

 • 15:00 – 15:05 – ZABAVNI PROGRAM

 

 • 15:05 – 15:25 – TRKE NA TROTINETIMA(ODRASLI)

trasa: Trg Republike (u krug oko pešačkog ostrva)

U ovim trkama učestvuju odrasli tj stariji od 25god. Takmičari voze jedan krug.

 

 • 15:25 – 16:15 – UGRABI POLI – ŠALJIVA ŠTAFETA

trasa: Trg Republike (u krug oko pešačkog ostrva)

Štafeta UGRABI POLI se vozi ukupno 4 kruga na trgu Republike (u svakoj ekipi prvo startuju roleri (1.krug), prva izmena na dečijem biciklu (2.krug), druga izmena na trotinetima (3.krug), i treća izmena na skejbordu (4.krug). (ekipe mogu biti muško/ženske). Štafeta je baš, baš velika J

 

 • 16:15 – 17:15 – HOVERBOARD PARALEL SLALOM

trasa: Trg Republike (u krug oko pešačkog ostrva)

Na trasi na trgu Republike (1 krug), biće postavljene zastavice između kojih takmičari u slalom vožnji moraju da prođu do cilja. Učestvuje samo prvih 16 prijavljenih takmičara. U svakoj trci učestvuje po dvojica takmičara na ispadanje, do finala.

 ZONA 2: FLY LONDON ROLERLAND –

 

 • 12:30 – 17:00 – ALPE ADRIA KUP

 

Alpe Adria Kup je regionalno takmičenje u brzinskoj vožnji rolera koje okuplja najbrže vozače rolera iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i BiH. U trkama učestvuju registrovani takmičari roleraških klubova, koji će se trkati u dve različite discipline (kraćoj i dužoj trci).

 

 • 12:30 – 17:00 – UMETNIČKO ROLANJE

Takmičarke klizačkog kluba Olimpik, predstaviće se svojim virtuoznim plesovima na rolerima na Terazijama, tokom predaha od trka najbržih roleraša i trikova ekstremnih vozača rolera

 

 • 12:30 – 17:00 – SKATEBOARD PARK

 

Prvi put na Rolerijadi organizuju se kružne trke skejtbordera i longbordera, zatim takmičenje u najvišem skoku na skejtbordu, najdužem skejtbord slajdu, poligon i školu skejtborda.

 

 • 12:30 – 17:00 – AGGRESSIVE PARK

U okviru freestyle poligona biće postavljen improvizovan aggressive park za sve ljubitelje urban i aggressive vožnje rolera. Ljubitelji ovih trikova, ali i posetioci Rolerijade, imaće prilike da uživaju u bravurama i vratolomijama roleraša koji će izvoditi trikove na rolerima.

 

 • 12:30 – 17:00 – FREESTYLE POLIGON

U okviru freestyle poligona najbolji freestyle vozači Roler saveza Srbije  pokazaće sposobnosti u preciznom manevrisanju kroz niz čunjeva koje moraju, uz okrete, da prođu bez obaranja od početka do kraja.

ZONA 3 – TURNIR U INLINE HOKEJU

 

 • 12:30 – 17:00

Na turniru učestvuju: Orlovi, Vojvodina, Partizan i Beograd

Deca hokejaši do 12 godina

 

ZONA 4 – DACIA ROLER I BICIKL POLIGON

 

U Vasinoj ulici (bliže Studentskom trgu), biće postavljen DACIA biciklistički i roler poligon, gde se deca mogu prijaviti da pokažu spretnost i brzinu u vožnji zadatom  trasom sa preprekama. Sudija meri uspešnost u savladavanju zadatih prepreka (oduzimanje bodova za neizvršenje ili (i) pogrešno izvršenje zadataka.

 

Takmičenja na DACIA POLIGONU se odvijaju uz veliku tehničku pomoć i podršku AMSS (AUTO MOTO SAVEZA SRBIJE).

 

 • 12:30 – 17:00 – POSTAVLJANJE POLIGONA i prijavljivanje
 • 13:30 – 16:45 – ROLER I BICIKL TAKMIČENJA
 • 17:00 – PROGLAŠENJE POBEDNIKA oba poligona

 

ZONA 5 – NAXI ROLER SLALOM

 

Sa Terazija prema trgu Republike, kreće jedinstvena trasa za slalom i veleslalom, na kojoj će se učesnici takmičiti prvi put u ovim disciplinama na 20. Rolerijadi Plus. Duž trase se postavljaju takozvane kapije, tj štapovi, između kojih prolazi svaki takmičar, prema zadatoj putanji. Štapovi su savitljivi i može ih se rukom savijati prilikom prolaza.

 

11:00 – 12:30– preuzimanje startnih brojeva i prijavljivanje na licu mesta

12:30 – 13:30– PREZENTACIJA ALPINE INLINE SLALOMA                                   (upoznavanje sa stazom i pravilima, zagrevanje i probne vožnje)

13:30 – 14:30– PRVA TRKA (pojedinačno)

14:30 – 15: 00 – PAUZA (Postavljanje druge staze i pripreme sa trenerima kluba za drugu trku)

15:00 – 16: 00 – DRUGA TRKA (pojedinačno)

16: 15 – PROGLAŠENJE POBEDNIKA obe trke (kod ciljne kapije)

Za najbolje takmičare, organiztor je obezbedio medalje a sponzorii nagradni fond.

 

ZABAVNA ZONA 1 – BELGRADE DANCE FUSION- trg Republike

 

Na trgu Republike će biti postavljena NOIZZ STAGE sa atraktivnim plesnim programom pod nazivom BELGRADE DANCE FUSION! Ples je bio sastavni deo svake Beogradske rolerijade. Od samog početka, na bini i ulici plesali su najuspešniji plesači raznih stilova.  Učesnici će biti najbolji i najtrofejniji plesači, osvajači nacionalnih, Evropskih i Svetskih medalja u plesnim stilovima kao što su: Open, Moderan, Savremeni, Salsa, Show, Akrobatika, Hip Hop, Break dance, Freestyle, Jazz, Art, Mjuzikl, Cheerleading, Disco, Street style, Kapoera.

Program će trajati od 12-18 časova i u njemu će učestvovati preko 600 plesača!

Učestvuju plesni klubovi: ”Amadeus” Požarevac, ”Art centar” Surčin, ”Dance factory” Beograd, ”Olena” Bijeljina, ” Boom 018” Niš, ”Urban Dance” Niš, ”Leonessa” Beograd, ”Dools”  Beograd, ”Sirmium” Sremska Mitrovica, ”Dance station”, Beograd, ”Havana Belgrado”, ”Adagio” Beograd, ”Pirueta” Beograd, ”Free Dance”  Zrenjanin…

ZABAVNA ZONA 2 – ROCK AND ROLLER SVIRKA – trg Republike

 

Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo veliku rock and roller svirku, povodom obeležavanja 20 godina od prve Rolerijade! Na trgu Republike, na NOIZZ stage-u, od  20:00 do 23h, svi posetioci će imati prilike da uživaju u sjajnoj svirci dva izuzetna teenage benda – MASTERBLASTERSI i JOHNNY RANKOVIĆ sa svojim bendom THE CHURLIANS! Osim njih, tu je i DJ ALEX sa svojim posebnim miks zvukom.

20:15 – 21:00 – MASTERBLASTERSI

MASTERBLASTERSI su reprezentativni tinejdž bend prve škole za rok i pop muziku Master Blaster. Većina članova benda je svoje prve muzičke korake napravila baš tu, u školi, radeći sa vrsnim beogradskim muzičarima. Ljubav prema muzici i istrajnost, doveli su do toga da imaju zasluženo mesto u bendu, koji predstavlja školu na raznim kulturnim manifestacijama i muzičkim festivalima. Masterblastersi su profesionalci, i njihovi nastupi ostavljaju publiku zadivljenu. Imaju od 15-18 godina, a pesme, izbor najvećih domaćih i stranih hitova. Neizostavan šok je da su oni “mali” a zvuk “odrastao”. U sastavu Masterblastersa su: Zoja Vasić – vokal, Milica Spasojević – vokal, Aleksa Vučković – vokal, Bogdan Đurđević – bubnjevi, Pavle Petrović – bas gitara, Grigorije Avramović – gitara i Aleksa Milutinović – klavijature.

21:00 – 21:20 – DJ ALEX ICE

DJ ALEX ICE – je sa svega 10 godina otkrio je strast prema elektronskoj muzici, miksovanju i DJ-ingu. Prve DJ korake napravio je u Master Blaster-u, prvoj školi za pop i rok muziku u Beogradu. Ubrzo je počeo da nastupa na školskim manifestacijama i tako postao najmladi DJ u Srbiji. Nakon toga počinje da uči da svira klavijature, bas gitaru, a interesuje se i za muzicku produkciju. Kao klavijaturista nastupa sa “asterblastersima”.  Njegovi setovi se najčešce sastoje od aktuelnih trap, electro i progressive house numera koje miksuje hrabro, inovativno, uzbudljivo. Nastupao je na manifestaciji “Belgrade Manifest 2015” i davao je muzičku podršku plesnim grupama u televizijskom dance show-u “Više od igre”.                                                                               Na svom prvom singlu “We are ready” svirao je klavijature i ucestvovao u produkciji pesme.

21:30 – 22:50 – JOHNNY RANKOVIC&THE CHURLIANS

Nikola Johnny Ranković je najmladji rokenrol autor, dvostruki pobednik takmičenja ”Obračun bendova” i predstavnik naše zemlje na manifestaciji ‘’Radost Evrope’’ s autorskom pesmom “Neću da živim u zemlji bez rock’n’roll-a”. Na The UK Songwriting Contest 2015 u Londonu, postigao zapažen uspeh u konkurenciji od 70.000 pesama  usao u polufinale kao kompozitor i tekstopisac pesme  „Hot or Cold“. Frontmen je najmladjeg autorskog benda u Srbiji „The Churlians“ (Dečurlija). Izdao je svoj prvi album/cd pod nazivom „Teram po svom“, sa svega 12 godina, na kome je kompletni autor svih tekstova, muzike, aranžmana , svira sve električne gitare i peva. Žika Jelić iz YU GRUPE će se pridružiti bendu prilikom izvođenja nekih pesama.

 

ZABAVNA ZONA 3 – FITNESS – AFTER BELFIS ROLFIT – Studentski plato

Na programu će tokom celog dana biti grupni aerobni fitness programi.

Program traje od 12:00 do 18:00.

Svi oni koji se eventualno povrede na takmičenjima, mogu da se obrate za medicinsku pomoć dežurnim ekipama iz Doma zdravlja, koji će brinuti o bezbednosti svih takmičara.

Osim njih, prvu pomoć eventualno povređenim takmičarima će pružati i tridesetak pripadnika Crvenog krsta Zvezdara koji svake godine pružaju prvu pomoć u bezbednosnom smislu i predstavljaju prave prijatelje našeg Udruženja.

 

Zbog održavanja Beogradske Rolerijade, u subotu 23. septembra ulice: Kralja Milana, Terazije, deo Makedonske, Trg Republike, Vasina će od 9:00 h biti zatvorene za saobraćaj.

Vidimo se na 20. Beogradskoj Rolerijadi – Rolerijadi PLUS!

 

 

redakcija Info24.rs

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *